41st Ryder Cup

Tournytt

Han blir Europas Ryder Cup-kapten

Ersättaren till Darren Clarke är nu utsedd. Det blir dansken Thomas Björn som styr över den europeiska skutan i Ryder Cup 2018.

Text: Jesper Johansson • 2016-12-06 Uppdaterad 2016-12-06

En fem man stor jury har utsett Europas kommande kapten i Ryder Cup. De tre senaste kaptenerna, Darren Clarke, Paul McGinley och colin Montgomerie tog beslutet om vem som skulle bli nästa kapten. Även European Tours vd, Keith Pelley och färske bragdguldsvinnaren Henrik Stenson fanns med i juryn.

Namnet de beslutade sig för var Thomas Björn.

Dansken har själv deltagit i tre Ryder Cup som spelare och varit assisterande kapten i ytterligare fyra var glad efter beslutet.

– Det är en stor ära för mig att bli utsedd till Europas kapten för Ryder Cup i Paris 2018. Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv.

Thomas Björn har under karriären bland annat slutat tvåa i The Open vid två tillfällen.

Sedan 2007 har han varit ordförande för European Tours tävlingskommitté.

– Jag har studerat många kaptener både som spelare och vice kapten, och alltid undrat hur det skulle kännas att ha en ledande roll i laget. Nu är det min tur att göra just det och det är en spännande erfarenhet för mig.

– Jag har levt och andats European Tour under en väldigt lång tid. Nu kommer jag göra det i ytterligare två år, sa Björn.



Text: Jesper Johansson • 2016-12-06
TournyttEuropean TourHenrik StensonRyder CupThomas BjörnTournytt
Scroll to Top