NBO Golf Classic Grand Final – European Challenge Tour: Day Four

Tournytt

Alexander Björk: ”Jag vill vinna min första ET-tävling”

Alexander Björk har efter flera år på Challenge Tour lyckats kvala in på European Tour. Och hans målsättningar är höga, inför premiärsäsongen på Europas största golfscen.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-28 Uppdaterad 2016-11-28

Växjösonen Alexander Björk kvalade via Challenge Tour upp på European Tour i år. Till slut kom han sjua i totalen och fick spelrättigheter på ET.

I veckan ska han spela sin första tävling med de nya rättigheterna, då European Tour startar sin 2017-säsong i Sydafrika.

– Jag är givetvis väldigt nöjd. Det var topp-15 på Challenge Tour som var målet och att komma upp på European Tour, säger Björk till svenskgolf.se/wp.

Under inledningen av 2016 låg Björk länge kring plats 30 till 20 utan att nå sin fulla potential. Men sedan kom Nordea Tour och säsongen tog fart på allvar.

– Det var jättekul att spela på Bro Hof. Jag spelade bra i tre dagar och det var kul att känna på stämningen och publikstödet.

– Jag spelade lite sämre sista dagen men jag tog med mig bra saker till fortsättningen av säsongen. Jag kände där efter att även fast spelet inte var toppklass kunde jag vara i toppen efter tre dagar, säger Björk.

 

Så här sa Alexander Björk efter rond 3 av Nordea Masters: 

Vad ser du mest fram emot med den kommande säsongen? 

– Allt! Det ska bli jättekul att visa upp sig och försöka ta chansen.

– Och så blir det ett helt annat säsongsupplägg. När jag spelat på Challenge Tour har det varit fem månaders vila. Så blir det inte nu, säger Björk.

“Jag vill inte känna mig nöjd och slå mig till ro”

Vad har du för målsättningar?

– Jag har inte hunnit tänka på målsättningar. Spontant skulle jag vilja vara med och spela finalen i Dubai nästa år.

– Ett annat delmål skulle kunna vara att vinna min första tävling på European Tour. Jag vill sätta ganska höga mål så man siktar uppåt. Jag vill inte känna mig nöjd och slå mig till ro.

Vad vill du utveckla med ditt spel?

– Jag skulle behöva utveckla puttningen. Jag har inte haft den med mig under stora delar av det här året. Jag har jobbar ganska hårt med det.

“Det har varit perioder när det är tufft” 

Du har lyckats komma ut på European Tour. Vilket är ditt råd till Sveriges talangfulla tjejer och killar som drömmer om att spela på de stora tourerna?

– Ha tålamod! Det gäller att träna mycket och inte ge upp. Det är vad jag har levt efter när det gäller golfen.

– Det har varit perioder när det är tufft men är man tillräckligt envis och tränar hårt så når man till slut resultaten, säger Alexander Björk.

 

Så här sa Alexander Björk efter sin Nordea Masters-debut där han även pratar om börsnoteringen: 


Text: Jesper Johansson • 2016-11-28
TournyttAlexander BjörkEuropean TourTournytt
Scroll to Top