5de4594c8fb7a

Tournytt

Stensons tränare: ”Han känner sig inte helt nöjd”

Efter ett år som har innehållit en majorseger, ett OS-silver och en seger av Race to Dubai kan man tro att det är svårt för Henrik Stenson att hitta motivationen. Men enligt hans coach, Torsten Hansson, är han inte klar än.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-23 Uppdaterad 2016-11-23

Henrik Stenson har haft ett enastående golfår. En seger på European Tour, en seger i The Open, en silverpeng i OS och en totalseger på European Tour de största bedrifterna svensken lyckats med under året. Men än är han inte nöjd, menar hans coach, Torsten Hansson.

– Henrik känner sig inte helt nöjd. Han kommer göra allt han kan för att ta på sig en grön kavaj eller vinna någon annan major nästa år, säger Hansson till svenskgolf.se/wp.

 

Och enligt den Idrottsgalan-nominerade coachen finns det goda förutsättningar för Stenson att vinna stora tävlingar även kommande säsong.

– Det är inget OS eller Ryder Cup. Så där försvinner två tävlingsveckor som kan användas på annat sätt. Det är fyra majors och fyra WGC-tävlingar som fokuset ligger på.

 

 

Stensons tränare: ”Han känner sig inte helt nöjd”
Läs ett längre reportage om Torsten Hansson här.

Men det finns en sak som talar emot Henrik Stenson inför kommande säsong. Enligt Torsten Hansson jobbade han och världsfyran stenhårt under åren 2011 och 2012 utan att nå något vidare resultat. Sedan kom allt 2013.

– Och nu är det lite samma sak. 2014 och 2015 var absolut inga dåliga år men de där toppresultaten var inte där. Sedan kom allt 2016.

– Så enligt den statistiken kommer han vara jättebra igen 2019. Men så är det där bara statistik och det kan man ju vrida hursomhelst, säger Hansson.

 

Men Torsten Hansson säger också att Stenson har bättre förutsättningar att prestera än tidigare.

– Allt har stabiliserats runt omkring honom och i honom. Han kan ta ut en högre nivå när han vill det. Han har ett bra team runt sig och alla vet sin roll och gör sitt jobb.

– Dessutom börjar det ordna sig med sidoprocesser runt om. Med småbarn och två nya hus. Det tar sin tid och tankesnurror, men nu kan vi tänka mer på hur vi ska förbereda oss för de olika tävlingarna, säger Hansson.


Text: Jesper Johansson • 2016-11-23
TournyttEuropean TourHenrik StensonPGA ChampionshipPGA TourThe OpenTournyttUS MastersUS Open
Scroll to Top