Anna Nordqvist of Sweden

Tournytt

Anna Nordqvist har tätkänning i Qatar

Anna Nordqvists förberedelser till veckans Qatar Ladies Open var långt ifrån optimala. Ändå är hon med i toppen.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-23 Uppdaterad 2016-11-23

Under tisdagskvällen landade Anna Nordqvist i Qatar. En natt senare var det dags att spela första varvet i Qatar Ladies Open. 

De minimala förberedelserna skulle kunna sätta käppar i hjulet för vem som helst, men Anna Nordqvist – som använde sig av en klubbcaddie – spelade lysande.

– Jag spelade jättebra i dag och är väldigt nöjd med att ligga fyra under par. Jag har spelat bra hela året. Jag gav mig själv några svåra slag men jag kan bara skylla det på mig själv.

– Det var härligt där ute och det var ett snabbt tempo, vilket jag gillar. Det var kul och jag hade trevligt. Jag lärde mig lite om banan i dag så jag kan förbättra mig de kommande dagarna, säger Anna Nordqvist till Ladies European Tours hemsida.

Att ha spelat banan förut är alltid en fördel. Anna Nordqvist menar att hon nu har en bättre bild av vad som krävs av henne för att gå lågt.

– Det är några små doglegs och där kan man försöka gena från tee. Ruffen är inte var man vill ligga i den här banan då de är väldigt oförutsägbara, så jag känner att det är bättre att att spela mot lay up-områdena. 

– Banan är jättebra och greenerna är lite långsamma. Men det gör att man måste vara lite mer aggresiv och slå puttarna lite hårdare. Jag gillar det här stället, säger hon.

Hennes 68-rond tar henne till en delad andraplats tillsammans med skotska Kylie Walker. Ett slag före ligger finländska Noora Tamminen och Wales Lydia Hall.

Johanna Gustavsson och Lina Boqvist spelade också fin golf. De ligger delad femma och delad 15 efter ett varv i Qatar.

Anna Nordqvist har tätkänning i Qatar

Text: Jesper Johansson • 2016-11-23
TournyttAnna NordqvistLadies European TourTournytt
Scroll to Top