Parnevik om mirakelsegern: ”Jag är förföljd av olyckor”

Många elitgolfare skadar sig någon gång under karriären. Frågan är om inte Jesper Parnevik är den som haft flest skador. Nu menar han att det är ett mirakel att han kunde vinna på PGA ChampionsTour.

Parnevik om mirakelsegern: ”Jag är förföljd av olyckor”
Jesper Parnevik har varit skadedrabbad under karriären. Nu är han glad att han fortfarande kan spela golf. //Foto: Getty Images

Det var i maj i år som Jesper Parnevik tog hem sin första seger på Champions Tour. Nu säger svenske golflegendaren till Golfdigest.com att det var en seger som han (kanske) inte borde ha vunnit, med tanke på att han varit skadad vid så många tillfällen under karriären.

– Jag har opererat höften, en bruten rygg och sedan ischias. Jag har haft en nackskada och avslitna ledband i min hand. Det är alla mina normala skador..., säger Parnevik till Golfdigest.com.

Jesper Parnevik berättar också om hans skador som inte är sportrelaterade.

Även de skulle kunnat stoppa spel på seniortouren:

– Det finns en hel del dumma, självförvållade skador. Jag bröt min tå när jag slog i en back öl. Jag skar nästan av ett finger när jag höll på med båten. Klämde mina fingrar i en bildörr – dörren stängdes helt och låstes.

– En annan gång bröt jag några revben när jag lekte med en Segway. Det var nära att jag bröt min handled en gång när jag tränade med en MMA-fighter. Jag är förföljd av olyckor, säger Parnevik till Golf Digest. 

Skadorna har varit många för svensken, vilket gör att han är något förvånad att han kan spela på Champions Tour.

– Min kropp var helt förstörd i många år, så att spela på Champions Tour är nästan ett mirakel. Inte heroiskt, men överraskande.

Det är en hel del skador, det där...
Ja
98
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.