British Masters – Day Four

Tournytt

KRÖNIKA: Norén på Augusta blir en höjdare

Martin Strömberg blickar framåt mot US Masters på Augusta National. Med Alex Norén i startfältet.

Text: Martin Strömberg • 2016-10-17 Uppdaterad 2016-10-17

Det är på väg att bli en riktigt bra svensk säsong på European Tour.

Vi har redan tagit lika många segrar som de tre senaste åren tillsammans – fem – och är dessutom på god väg att få ännu en spelare i den absoluta världstoppen.

Alex Norén tog sin tredje seger på åtta veckor och det är en utveckling som är lite smått sensationell. Jag har väl egentligen aldrig tvivlat på Noréns kapacitet men att han ska få ut så mycket, så ofta på relativt kort tid är imponerande.

Framförallt att han vinner så regelbundet när han väl har chansen är ett gott tecken och något han kommer att ha glädje av varenda gång han är med i segerstriden.

Att han förlorade mot Anthony Wall i matchspelet är inte så mycket att säga om. Han hade inte sin allra bästa dag och många puttar strök hålen den dagen samtidigt som Wall gjorde det bra.

Ingen vinner varenda gång.

 

Var befinner sig Alex Norén egentligen på golfkartan nu då?

Han är på 18:e plats på veckans världsranking och fyra på Race to Dubai.

Det är siffror.

Verkligheten befinner sig oftast någonstans mitt i gyttret av siffror, fysisk status, form och allt är ju egentligen ointressant utom det som hände nyss och framförallt vad som händer framöver.

Alex Norén har visat att han kan vinna stora tävlingar på Europatouren och man vill ju gärna tro att han kan vinna även WGC och majors. 

Nu kommer han ett bra tag framöver att få chansen i de stora tävlingarna varje gång och jag känner spontant att Augusta borde bli ett fint test för Alex som puttar extremt bra på snabba greener.

Senast någon vann Masters i sitt första försök var 1979 så det är ju ganska svårt men varför inte?

Nu vet jag att Alex är bra på att hålla fötterna på jorden och han har inga problem att hantera framgångar. Han vet att han har mycket kvar att lära sig men han vet också att han kan slå alla andra på rätt dag.

Det är värt oerhört mycket.


Text: Martin Strömberg • 2016-10-17
TournyttAlexander NorenEuropean TourKrönikaMartin StrömbergTournytt
Scroll to Top