Volvo China Open – Round Two

Tournytt

Svenske ET-vinnaren siktar på comeback

För fyra år sedan slutade Christian Nilsson med sin proffssatsning inom golfen, nu vill 37-åringen göra comeback.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-24 Uppdaterad 2016-08-24

Christian Nilsson spelade sju år på European Tour med segern i Saint Omer Open 2009 som karriärens höjdpunkt.

Totalt spelade värmlänningen in 19 miljoner kronor under karriären. Men Nilsson tappade motivationen och 2012 valde han att lägga av.

Nu har han fått tillbaka suget för golfen.

Det är NWT.se som skriver om att han gör comeback 2017. 

När Nilsson för fyra år sedan valde att lägga ned proffssatsningen hade han tröttnat på att leva livet i en resväska, det i kombination med att 2012 var hans sämsta år rent ekonomiskt på ET ledde till att golfen fick kliva åt sidan. 

Karlstad GK hörde av sig och erbjöd en tjänst som instruktör, något som Nilsson nappade på.

– Jag kände att jag ville spendera mer tid med min fru och mina små barn. Jobbet har jag stortrivts med jag har haft det jättebra på Karlstad GK, säger Nilsson.

Vad fick dig att tänka om?

– Jag vill testa om det fortfarande går bra och om det är kul. 37 är ingen ålder för en golfare. I dag är alla är noga med kost och fysträning. Men jag har en lång väg tillbaka, såväl fysiskt som mentalt och golfmässigt. Mycket hårt jobb väntar. Jag måste börja träna på att tävla igen.

Christian Nilsson har haft en eventuell comeback i tankarna en längre tid men det var först när Karlstad GK sa jag till en längre tjänstledighet som han vågade göra slag i saken.

– Till och från har jag funderat på hur det skulle bli om jag började spela igen. Tanken slutade alltid där. Jag vet ju vad det innebär. Men under en semestervecka i somras kom tankarna tillbaka. Min fru tog också upp det och sa att det nog skulle vara bra för mig. När jag fick tjänstledigt ett år av Karlstad GK bestämde jag mig för att göra come back, säger Nilsson till NWT.se.

 

Svenske ET-vinnaren siktar på comeback
2009 tog Christian Nilsson hem Saint Omer Open, hans enda seger på European Tour. //Foto: Getty images

Under Nilssons “paus” har han varvat ner med golfandet och det blir inte särskilt många rundor per år längre, något som han nu måste ändra på. 

– I år har det väl blivit fem, sex stycken. Fast jag har spelat lag-SM på Barsebäck med Karlstad varje sommar.

Hur ser det ut med sponsorer?

– Det har jag inga i nuläget men jag behöver sådana för att finansiera den här satsningen. Jag får börja med mindre tävlingar i Sverige nästa år och kanske några i Nordiska ligan. Målet är come back på Europatouren. Tävlingen jag vann 2009 i Frankrike får jag spela varje år fram till 2019.


Text: Erik Hallberg • 2016-08-24
TournyttChristian NilssonTournytt
Scroll to Top