111 hål på 15 timmar
Golfjuniorerna Carl Wissinger (till vänster) och William Hermansson lirade maratongolf i helgen. Foto: Eksjö GK

111 hål på 15 timmar

Spelade du golf i helgen? Det gjorde två småländska tonåringar också – nonstop i 15 timmar.

Juniorerna på Eksjö GK, Carl Wissinger och William Hermansson, 19 respektive 17 år, stod för en smått heroiskt prestation i helgen när de under en enda dag spelade 111 hål.

Det innebär sex 18-hålsrundor och ytterligare tre hål - en intensiv golfdag på femton timmar i sträck.

- Motivet var enkelt... Min pappa Mats och min bror Oscar har tidigare spelat 100 hål på samma dag. Jag och William ville vara värre, säger Carl till Svensk Golf.

Rekordförsöket började i gryningen klockan 04.30 med försiktiga halvsvingar ut mot dimhöljt dunkel och slutade i tidig skymning runt 19.30 på kvällen samma dag.

Efter maratongolfen togs duon emot av sina respektive familjer som bjöd på mousserande alkoholfritt vin för att fira ungdomarnas prestation.

- Just då kändes det fantastiskt. Visst var vi trötta mentalt, men i övrigt mådde vi utmärkt, säger Carl Wissinger.

Hur gjorde ni med mat och dryck?

- Vi åt medan vi gick och drack gjorde vi hela tiden. Den avdelningen av upplevelsen var egentligen inte något problem för oss. Värre var det med fötterna som fick ta emot mycket åverkan, säger Carl.

 


Framförallt drabbades William Hermansson av skoskav ganska tidigt på dagen, vilket krävde tre tio-minutersavbrott för tejpning av de sargade hälarna.

- Redan efter tio hål fick jag känning av skoskav i hälen. Och visst hade jag smärta, men jag hade ingen som helst tanke på att bryta. Lite smärta får man ju stå ut med..., säger William.

Carl Wissinger som spelar på hcp 4,1 noterade sina sex 18-hålsrundor enligt 83-79-77-81-78-83, vilket innebär 80 slag i snitt. Eksjö står för par 72.

William Hermansson uppgav att han slog 527 slag över 111 hål vilket innebär 4,74 slag per hål.

- Vi är nöjda med vår dag, fast jag grämer mig lite över att jag inte fick notera en eagle på långa par 5-hålet (det 13:e). Jag var bara två decimeter ifrån, säger William.