Mattias Hademalm är han på rätt väg, känner han. Nu är han bättre på analysera resultatet av sina slag.

Spela

Nu lossnar det

Nu börjar det lossna för Gör Om Mig-Mattias. Handicapen är på väg ned och tekniken känns mer stabil. "Nu förstår jag varför bollen går dit den går", säger han.

Text: Karin Klarström • 2015-06-10 Uppdaterad 2015-06-10

Att få tag i Gör Om Mig-Mattias är en utmaning. Köpingspelaren har vikt sin tid åt golfen och projektet och är ute på banan eller rangen stora delar av veckan. Han räknar grovt med att han lägger 30 timmar per vecka på träning eller spel.

Just den här onsdagsmorgonen håller han dock på med annat. Han är i färd med att bygga en egen övningsgreen hemma på gården utanför Köping. 600 kubikmeter jord är redan leverat, och ytterligare 400 ska komma innan det är klart.

– Jag ska bygga målgreener som jag kan slå wedgar mot. Det blir inga riktiga greener, det blir för dyrt att bygga. Men det blir perfekt att träna närspel här, säger han till Svensk Golf.

Hademalm är en av fyra vinnare i projektet Gör Om Mig, och nu känner han att det börjar lossna i tekniken.

– Igår spelade jag en runda och sänkte mig till 19,6, och det känns jättebra, säger han.

Han har fortfarande vissa problem med utslagen, som är av den yvigare sorten. När han får till det kan det gå riktigt långt, men visst händer det fortfarande att han slår rejält snett.

– Nu har börjat tänka mer på hur jag använder drivern. Om det är smalt och trixigt använder jag hellre järnfyran, eftersom jag vet att risken blir mindre med den. Men på mer öppna banor går drivern bra och jag slår riktigt långt, säger han.

Med tanke på längden i slagen kan han ofta nå par fem-hålen på två, men det kan alltså lika gärna gå åt skogen.

– Skillnaden är att nu förstår jag varför bollen går dit den går. Om jag missar vet jag vad det beror på, tidigare hade jag ingen aning, så det är verkligen ett steg framåt.

Han fokuserar annars på att träna mycket puttning och har tagit sig an Gör Om Mig-kollegan Katarinas utmaning (som du kan läsa om här), och det har gått riktigt bra. Men annars är just puttningen ett svagt kort i leken just nu.

– Jag får många bra birdielägen ute på banan, men jag missar ofta puttarna, så det ska jag jobba vidare på.

Det där med närspelet kan dock bli alldeles utmärkt. Speciellt när det egna övningsområdet på gården är klart.

Följ Mattias blogg här.


Text: Karin Klarström • 2015-06-10
SpelaNyheter
Scroll to Top