5de4f4fd3003e

Spela

Cobra öppnar fittingcenter på Skinnarebo

På torsdagen invigde Cobra sitt första nationella custom fitting-center i Sverige. Platsen är Skinnarebo G&CC och headpro Eddy Eriksson kommer att driva verksamheten. – Det känns väldigt spännande, säger Eriksson.

Text: Oskar Åsgård • 2013-03-22 Uppdaterad 2013-03-22

Trenden med mer individanpassad golfutrustning är tydlig och de senaste åren har flera av de stora utrustningstillverkarna slagit upp nationella fittingcenters runtom i landet.

Senast i raden är Cobra, som på torsdagen invigde sitt custom fitting-center på Skinnarebo G&CC utanför Jönköping.

– Vi är glada och stolta att presentera den första Cobra-studion i detta utförande. Golfmarknaden har de senaste åren gått allt mer åt individuellt anpassad och utprovad utrustning, säger Henrik Pantzar på Cobra och betonar att konsumenterna ställer högre krav.

Dessa krav ska nu mötas när kunderna kliver in i den flashigt inredda studion och välkomnas av Skinnarebos headpro Eddy Eriksson. Till sin hjälp har han bollflyktsradarn TrackMan, givetvis hela uppsättningen av klubbhuvuden ur Cobras sortiment, en mängd olika skaft- och greppalternativ samt förstås också många års erfarenhet av att prova ut klubbor.

– Jag började som pro 1992. Min första custom fitting-utbildning gick jag 1995 och sen dess har jag hållit på med det. Men det har hänt mycket, då satte man en tejpbit på klubborna, nu har man allt från TrackMan till FlightScope till sin hjälp, säger Eriksson.

Att allt fler väljer att prova ut sin utrustning innan köp är tydligt enligt Eriksson.

– Det har ökat de senaste fem, sex åren. Nu gör vi väl 120–140 fittings per år och med tanke på det att vi har öppet ungefär 230 dagar om året så blir ju det lite mer än en fitting varannan dag.

Priset för en timmes custom fitting på Cobras nationella fittingcenter kostar 550 kronor, men enligt Eriksson är det faktiskt gratis.

– Det kostar faktiskt inget extra. I den här timmen så ingår ju nämligen en lektion, där vi tar reda på hur du svingar, hur du vill slå bollen och allt det kan vi förstås hjälpa till med samtidigt som vi hittar rätt klubbor.

Dessutom erbjuds garanti för den som inte blir nöjd med sina klubbor.

– Skulle det vara något som inte funkar är alla välkomna tillbaka för att fixa till det, om det nu handlar om att korta ett skaft eller bocka om en lievinkel, säger Eriksson.

Att den moderna utrustningen blivit allt mer justerbar ser Eriksson som ett stort plus ur custom fitting-synpunkt. Inte minst den anpassningsbarhet som erbjuds med dagens drivers.

– Det är överlägset. Om någon är osäker kan jag lugna kunder med att den drivern går att ställa från 8,5 till 12,5 grader, så då behöver de inte vara oroliga. Det är en stor fördel.

För den som är intresserad av att besöka Cobras fitting center görs bokningar via shopen på Skinnarebo G&CC.

Eddys tre tips för att hitta rätt driver

Text: Oskar Åsgård • 2013-03-22
SpelaUtrustning
Scroll to Top