PGA bjuder på gratis lektion

PGA bjuder på gratis lektion

I fjol deltog 131 svenska klubbar i PGA:s nystartade initiativ "Free lesson day". Nu siktar tränarorganisationen högre än så. – I år vill vi ha fler än 200 med, säger kanslichefen Mikael Sorling.

För ett år sedan tog den svenska tränarorganisationen PGA initiativet till en dag då golfträning skulle stå i fokus på svenska klubbar. Ett av syftena var att lyfta intresset för ämnet, ett annat var att framhålla prons roll som centralgestalt på golfklubben.

Därför var tanken också att erbjuda gratis lektioner och ordna aktiviteter i träningens tecken för kunskapstörstande golfare.

- Vi vill vara med och bidra till att utveckla golfspelarna. Det handlar också om att stärka rollen för pron och visa vilket engagemang vi har i att göra folk till bättre golfare, säger PGA:s kanslichef Mikael Sorling.

131 svenska klubbar hörsamma uppropet och deltog.

- Vi hoppades på fler än 100 och överträffade det med råge. Så visst var det lyckat. Sedan hade vi otur med vädret och det kom kanske inte så mycket folk som vi hoppades, men det är ju svårt att påverka, säger PGA:s kanslichef Mikael Sorling.

Nu är det bestämt att det blir en uppföljare på evenemanget.

Datumet är satt till 15 juni och den här gången sätts ribban högre vad det gäller deltagande klubbar. Minst 200 hoppas man på.

- Det tror vi på, givet den respons vi fick från de som deltog under 2012, säger Sorling.