5de4f5788df09

Spela

Ping G25

Vi har testat Pings nya driver G25. Läs och se vad Pings ingenjörer och designteam har jobbat med i nya G25, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2019-12-11

Fakta

Pris: 3 195 kr

Loft: 8,5/9,5/10,5/12

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, loft (+/- 0,5°)

Flera modeller: Nej

Läs mer om G25.

TILLVERKAREN SÄGER: Sjätte generationen av Pings G-seriedriver och har fått en större träffyta och tunnare krona än föregångaren G20. Tyngdpunkten är placerad lågt och långt bak för att ge högre utgångsvinkel och högt MOI-värde.

SVENSK GOLF SÄGER: Ping ändrar inte sitt vinnande koncept, utan fortsätter att finjustera den populära G-serien med fokus på att göra klubban än mer lättslagen. Till denna upplaga har klubbhuvudet begåvats med en justerbar hosel och fått en något mer utdragen design, där dess låga, tillbakaflyttade tyngdpunkt bidrar till att ge både höjd och stabilitet i bollflykten. Tack vare fokuseringen på att bygga in förlåtande egenskaper lär G25:an bli en pålitlig trotjänare i mångas bagar.

OMDÖME
Innovation:
“Den justerbara hoseln är ett nytt inslag i en G-seriedriver.”
Ljud: “Bland de ljusare, högre ljuden i årets utbud.”
Wow-känsla: “Det sköna mattsvarta huvudet med de elegant utmejslade detaljerna ger påtagligt habegär redan från sin plats i butikshyllan.”
Custom: “Ping fortsätter att vara vänsterspelarens vän genom att erbjuda samtliga loft i vänsterutförande.”

PLUS: Stor, snäll och pålitlig. Dessutom en snygging enligt de flesta. Vi har lätt att se hur många spelare kan hitta en trogen vän i G25:an.

MINUS: Vi hittar egentligen inte mycket att klaga på hos G25:an. Det vore möjligen att det något uppskruvade ljudet inte tilltalar alla.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top