5de4f57d16af9

Spela

Ping Anser

Vi har testat Pings nya driver Anser. Läs och se vad Pings ingenjörer och designteam har jobbat med i nya Anser, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2019-12-11

Fakta

Pris: 3 795 kr

Loft: 8,5/9,5/10,5/12

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, loft (+/- 0,5°)

Flera modeller: Nej

Läs mer om Anser.

TILLVERKAREN SÄGER: Pings första justerbara driver, där loftet kan ändras en halv grad upp eller ner. Tack vare att den justerbara hoseln bara väger 4 gram har vikt kunnat användas för att optimera tyngdpunkten i klubbhuvudet.

SVENSK GOLF SÄGER: Under den läckert mattsvarta ytan döljer sig ett justerbart driverhuvud där Ping ställer in siktet mot den duktigare spelaren. För den som sätter hög fart på klubbhuvudet öppnar sig en spännande värld av precisa justeringsmöjligheter och en konstruktion som bidrar till att sänka spinntalen. Det klädsamt lågmälda ljudet lär också tilltala denna grupp golfare.

OMDÖME
Innovation: “Intressant att Ping medvetet valt att göra hoseln lätt vilket visserligen begränsar justerbarheten men frigör vikt att laborera med i resten av huvudet.”
Ljud: “Ett trevligt pling, som klockar in någonstans i mitten av skalan mellan dämpat och uppskruvat.”
Wow-känsla: “En stilren design som träffar helt rätt hos de som trivs bäst med ett mer konservativt utseende.”
Custom: “Fyra högkvalitativa standardskaft med olika egenskaper borgar för att många kan hitta rätt utan att behöva snegla på customutbudet.”

PLUS: Den precisa loftjusteringen, rena designen, genomtänkta standardskaftutbudet och lågspinnande konstruktionen lär göra den duktiga golfaren salig.

MINUS: Eftersom justerbarheten erbjuds i väldigt små steg blir det viktigare att prova sig fram till rätt loft direkt.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top