5de4f5894afea

Spela

Mizuno JPX825

Vi har testat Mizunos nya driver JPX825. Läs och se vad Mizunos ingenjörer och designteam har jobbat med i nya JPX825, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2019-12-11

Fakta

Pris: 2 795 kr

Loft: 9,5/10,5/12/13,5 (herr), 12/13,5 (dam)

Vänster: Nej

Dam: Ja

Justerbar: Nej

Flera modeller: Nej

Läs mer om Mizuno JPX825 här.

TILLVERKAREN SÄGER: En titankonstruktion med en smidd träffyta som tillverkats med varierande tjocklek för högre bollhastigheter. Med kemisk etsning har kronan gjorts väldigt tunn och all vikt som frigjorts har placerats lågt och långt ner.

SVENSK GOLF SÄGER: Mizuno säljer in JPX825 som en pålitlig trotjänare för medelgolfaren, tack vare att den låga, tillbakaflyttade tyngdpunkten hjälper till att ge höjd och stabilitet i slagen. Intrycket är att det nattsvarta klubbhuvudet även kan komma att övervägas bland duktigare spelare som är svaga för klassiska Mizuno-linjer. Träffkänslan i den smidda ytan gör ingen besviken med ett solitt ljud rätt igenom. Klart plus att erbjuda två flexalternativ för damer – “ladies” och lättare, mjukare “ladies light”.

OMDÖME
Innovation: “Mizuno har laborerat med placeringen av en 12-gramsvikt i sulan för att göra klubban stabilare i vertikalled.”
Ljud: “Ger ett behagligt fylligt ljud, som inte skär i öronen.”
Wow-känsla: “Helt klart en snygging med sin högblanka, svarta finish och ett bevis på att alla regnbågens färger inte är den enda vägen att gå 2013.”
Custom: “En av två tillverkare på marknaden som erbjuder två damflex, vilket är värt att applåderas.”

PLUS: En pålitlig driver i stiligt utförande, dessutom till ett väldigt attraktivt och konkurrenskraftigt pris.

MINUS: Att den varken kommer i vänster eller är justerbar gör ju att den potentiella målgruppen krymper.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top