5de4f599c10b8

Spela

Callaway X Hot

Vi har testat Callaways nya driver X Hot. Läs och se vad Callaways ingenjörer och designteam har jobbat med i nya X Hot, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2019-12-11

Fakta

Pris: 2 995 kr

Loft: 8,5/9,5/10,5/11,5/13,5 (herr), 11,5/13,5 (dam)

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, facevinkel (öppen, neutral, stängd)

Flera modeller: Ja, X Hot och X Hot Pro

Läs mer om X Hot här.

TILLVERKAREN SÄGER: Callaways första rena titandriver sen Diablo Edge. Tack vare att tillverkningsprocessen förfinats har klubbhuvudets väggar kunnat göras tunnare vilket frigjort vikt som kunnat användas för att optimera tyngdpunkten.

SVENSK GOLF SÄGER: Att det är en driver som vänder sig till dem som främst vill ha ut lite extra längd råder det ingen tvekan om, då skaftet mäter långa 46 tum för herrar och 45 tum för damer – vilket dock inte alla lämpar sig i händerna på alla. Huvudets stora träffyta svarar dock med generöst klipp även när bollen inte träffas i sweetspot. Den som gillar att jobba mer med bollflykten kollar givetvis in X Hot Pro-modellen med ett kompaktare huvud på 440 kubikcentimeter och mer neutral viktning.

OMDÖME
Innovation:
“Att kunna göra väggarna så tunna som i X Hot-drivern är ett bra betyg till Callaways ingenjörer.”
Ljud: “Trevligt titanpling åt det dämpade hållet.”
Wow-känsla: “Att grafiken andas fart rimmar bra med den prestanda Callaway försökt bygga in, men klubban ger inget påtagligt wow-intryck vid första anblicken.”
Custom: “Bra anpassningsmöjligheter tillsammans med ett brett skaftutbud.”

PLUS: Tack vare den smäckrare X Hot Pro-modellen har den potential att också tilltala publiken i de lägre regionerna på handicapskalan.

MINUS: Några som däremot inte får sina behov tillgodosedda av X Hot-drivern är vänsterspelare som letar loft i spannet 11,5–13,5 grader. Synd!


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top