5de4f59e2c5f5

Spela

Callaway RAZR Fit Xtreme

Vi har testat Callaways nya driver RAZR Fit Xtreme. Läs och se vad Callaways ingenjörer och designteam har jobbat med i nya RAZR Fit Xtreme, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2013-02-21

Fakta

Pris: 3 995 kr

Loft: 8,5/9,5/10,5/11,5/13,5 (herr), 11,5/13,5 (dam)

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, viktskruvar och facevinkel (öppen, neutral, stängd)

Flera modeller: Nej

Läs mer om RAZR Fit Xtreme här.

TILLVERKAREN SÄGER: En driver som utvecklades med målet att ge mer längd till tourspelare. Tack vare att kronan gjorts tunnare än i föregångare frigjordes som omplacerades för att optimera tyngdpunkten och sänka spinntalen. De höga loften har större huvuden och mer drawviktning.

SVENSK GOLF SÄGER: Att tyngdpunkten när RAZR Fit Xtreme utvecklades låg på att konstruera en driver som plockar ner spinntalen och passar den skickligare, mer snabbsvingande golfaren märks. Åtminstone när vi testar någon av modellerna i loftspannet 8,5–10,5 grader. I de högre loften 11,5 och 13,5 med ett 20 kubikcentimeter större klubbhuvud och ändrad viktfördelning är upplevelsen en annan. Här möter vi istället en klart mer lättslagen och förlåtande driver vilket breddar målgruppen, inte minst bland damer och seniorer.

OMDÖME
Innovation: “Mycket kraft har lagts på optimering av viktpositioneringen i klubbhuvudet.”
Ljud: “Dovt och djupt med distinkt respons.”
Wow-känsla: “Coolt att erbjuda åtta möjliga färgval.”
Custom: “Bra skaftutbud, med flera kvalitativa alternativ utan extra kostnad.”

PLUS: Faktiskt inte bara en driver för tourspelaren eftersom Callaway erbjuder höga loftalternativ med såväl snällare viktning som storlek.

MINUS: De åtta färgvalen är en rolig detalj, men kostar också ytterligare några hundralappar på en redan högt prissatt driver.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top