5de4f5a3077bb

Spela

Adams Speedline Super S

Vi har testat Adams nya driver Speedline Super S. Läs och se vad Adams ingenjörer och designteam har jobbat med i nya Speedline Super S, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2013-02-21

Fakta

Pris: 2 999 kr

Loft: 9,5–11,5 (herr), 11,5–13,5 (dam)

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, loft (+/- 1°), lie (2°) och facevinkel (2°).

Flera modeller: Nej

Läs mer om Speedline Super S här.

TILLVERKAREN SÄGER: För första gången införlivar Adams sin Velocity Slot-teknologi i en driver. Fartskåran på undersidan av klubbhuvudet ska ge högre bollhastigheter över en större del av träffytan. Den justerbara hoseln tillåter loftjustering i spannet 9,5 till 11,5 grader för herrar och 11,5 till 13,5 för damer.

SVENSK GOLF SÄGER: Här har Adams forsknings- och utvecklingsavdelning kreativt utnyttjat de 460 kubikcentimeter de hade till sitt förfogande när klubbhuvudet formades och det stora huvudet skapar en trygg känsla på tee. Extra beröm också för det trevliga, tilltalande ljudet samt att även damdrivern är justerbar. Litet minus för att trots all spännande teknologi använda ett 46-tumsskaft i herrmodellen, vilket upplevs svårhanterligt av vissa.

OMDÖME
Innovation: “Höga betyg för att Adams tycks ha gett en ny definition av 460 kubikcentimeter med Super S-driverns design, utan att ge avkall på aerodynamiken.”
Ljud: “Distinkt, utan att vara störande.”
Wow-känsla: “Framkallar definitiv wow-känsla när den adresseras och man förstår hur stor den faktiskt är.”
Custom: “Tummen upp för att justerbart loft i åtta olika inställningar erbjuds både herrar och damer, höger- som vänsterspelare.”

PLUS: Till skillnad från LS-drivern har Adams här lagt allt teknologiskt fokus på att bygga in förlåtande egenskaper, något många lär uppskatta.

MINUS: För att vara en snäll modell som ska tilltala en bred publik skulle ett ytterligare loftalternativ högre än 11,5 i herrmodellen ha varit välkommet.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top