5de4f6732c9a1

Spela

Heta utrustningsnyheter

Det nya året har knappt vaknat, men flera utrustningsnyheter har redan hunnit presenteras. Se bilder och läs mer om Callaways nya X Hot-woods, Pings G25-serie, TaylorMades R1-driver och Wilsons D100-serie.

Text: Oskar Åsgård • 2013-01-04 Uppdaterad 2013-01-04

En tydlig trend de senaste åren är att lanseringsdatumen för “nästa” års produkter flyttats tidigare. Under hösten 2012 har också flera spännande nya produkter inför golfsäsongen 2013 presenterats för golfvärlden – Nike VR_S Covert-drivern, Cobra AMP Cell-drivern, Mizunos MP-64-järn och Titleists 913-serie för att nämna några.

Nu är det nya året här och redan de första dagarna har vi fått se flera spännande utrustningssläpp. I bildspelet ovan hittar ni Callaways nya X Hot-woods, Pings G25-serie, TaylorMades R1-driver och RocketBallz Stage 2-serie samt Wilsons D100-serie.

Callaways nya heta woods
Nya X Hot-serien tar plats bredvid redan lanserade Razr Fit Xtreme i Callaways metalwood-lineup för 2013. Som namnet antyder ska X Hot vara rejält “heta” och marknadsförs med ökad längd i fokus. Till skillnad från Callaways Razr-drivers, som tillverkats i kompositmaterial, är X Hot-drivern tillverkad helt i titan.

X Hot-drivern kommer i en herr-, dam- och pro-variant och rekommenderat pris är 2 995 kronor. Samtliga tre versioner har Callaways OptiFit-hosel som gör det möjligt att justera klubbhuvudets face angle.

X Hot-serien innehåller även fairwaywoods, som tillverkats med Callaways Forged Speed Frame Face Cup i rostfritt 455-stål för att göra träffytan extremt tunn och uppnå maximal trampolineffekt. Även X Hot-fairwaywoods kommer i herr-, dam- och pro-utförande och det rekommenderade priset är 1 995 kronor.  

Ping bygger vidare på framgångssagan
Pings G-serie har kommit i flera versioner genom åren, från 2004 års G2 till fjolårets G20, och har genomgående varit populära inslag i medelgolfarens bag. Nya serien heter naturligt G25 och är även denna gång utvecklade med förlåtande egenskaper som huvudfokus.

G25-drivern blir dock efter Anser-driver, som släpptes i augusti, den första Ping-driver som förses med en justerbar hosel. Tack vare denna kan G25-driverns loft ändras en halv grad upp eller ner.

Förutom drivern innehåller G25-serien fairwaywoods, hybrider och järn. G25-hybriderna har till skillnad från äldre syskonen G15 och G20 ett klassiskt hybridutseende, vilket sannolikt breddar målgruppen.

G25-järnen är som föregångarna i första hand ämnade åt golfaren som söker förlåtande egenskaper, men har trots detta designats med tunnare topplinjer och mindre offset än föregångarna för att tilltala även den duktigare spelaren.

En driver för alla
TaylorMade har länge varit en ledande spelare i metalwoods-segmentet och den vita “hype” som skapades när R11-serien introducerades för två år sen försvagade knappast företagets ställning.

Medan R11 efterträddes av R11S i fjol var den stora snackisen 2012 istället nya RocketBallz-serien. I år är det återigen R-drivern, denna gång döpt R1, som lär skapa mest nyfikenhet. Inte minst då den bara finns i e-t-t enda loftutförande – nämligen 10 grader.

Förklaringen är att R1 är TaylorMades mest anpassningsbara driver hittills. Med den justerbara hoseln kan loften ändras från 8 till 12 grader, med en halv grad mellan varje steg. Med den orangea “klockan” på klubbhuvudets undersida går det att justera klubbhuvudets face angle i sju olika steg.

Vidareutvecklingen av RocketBallz har lett till nya serien RocketBallz Stage 2, med driver, fairwaywoods och hybrider. Den största skillnaden för ögat är förmodligen grafiken på ovansidan av klubbhuvudet, men enligt Taylormade ska RBZ S2 vara ännu “hetare” än föregångaren och generera ännu mer längd. Som RBZ kommer RBZ S2 i en standardversion, en tourversion och en tour TP-variant.

Wilsons fjäderlätta nyheter
Wilsons nya serie heter D100, där “D” står för “Distance-focused”. Som tidigare år är Wilsons huvudnyckel för att åstadkomma mer längd att minska klubbornas totalvikt och därmed göra dem lättare att svinga snabbare.

D100-drivern väger exempelvis bara 269 gram vilket placerar den som en av marknadens allra lättaste drivers. Förutom drivern innehåller D100-serien fairwaywoods, hybrider samt järn och samtliga finns i både herr- och damutförande.

Jämfört med föregångarna Di11 ska D100-järnen ha en 7 % tunnare träffyta vilket i kombination med 11 % högre MOI ska ge både mer längd och mer förlåtande egenskaper.


Text: Oskar Åsgård • 2013-01-04
SpelaUtrustning
Scroll to Top