Peter Hanson byter klädsponsor inför nästa år och spelar i Oscar Jacobson. Foto: Getty Images

Spela

Hanson lämnar Galvin för Oscar Jacobson

I många år har Peter Hanson varit Galvin Greens stora affischnamn. Men nu byter den svenske stjärnan klädsponsor. Nästa säsong kommer 35-åringen att klä sig i Oscar Jacobson.

Text: Tobias Bergman • 2012-12-17 Uppdaterad 2012-12-17

Peter Hanson har haft en jämn utvecklingskurva och sakta men säkert arbetat sig upp för världsrankinglistan.

Ungefär samma stabila resa har hans klädsponsor, Galvin Green från Växjö, haft och under 2012 kommer företaget att omsätta ungefär 160 miljoner kronor.

Hanson har varit företagets största affischnamn under drygt tio års tid och varit en av spelarna som medverkat till att sätta varumärket på kartan. Men till nästa säsong bryter den svenske stjärnan samarbetet.

– Det är klart att det känns tråkigt, men Peter är en kanonkille som har gjort mycket gott för oss så vi kan inte göra annat än att önska honom lycka till i framtiden, säger Christian Nilsson, vd för Galvin Green.

– Jag har verkligen gillat Galvin och gör det fortfarande. Men jag kände att det var dags att göra något nytt, säger Hanson.

Med tanke på hans nära samarbete med TaylorMade på hårdvarusidan så trodde många att ett helhetsavtal med företaget låg nära till hands och att klädvalet skulle falla på Adidas eller Ashworth.

Men Hanson väljer svenskt ännu en gång – och kommer att ingå i Oscar Jacobsons stall.

– Ett kontrakt med Adidas hade väl förmodligen gett lite mer pengar, men jag gick på känsla. Det är roligt med ett svenskt företag och sedan tycker jag att deras kläder passar min personlighet. Det känns riktigt bra, säger Peter Hanson.


Text: Tobias Bergman • 2012-12-17
SpelaUtrustning
Scroll to Top