Spela

Tung chef lämnar utrustningsbranschen

Ännu en toppchef lämnar utrustningsbranschen. Fredric Alerstam, Nordenchef på Adidas/TaylorMade, tackar för sig efter 18 år inom golfen. – Det känns vemodigt, men jag fick ett jobberbjudande jag inte kunde säga nej till.

Text: Tobias Bergman • 2012-12-07 Uppdaterad 2012-12-07

Tidigare i år försvann Michael Dahl från Accushnet och tidigare i veckan kunde vi berätta om att Peter Wallgren försvinner från Nordenchefsjobbet på Callaway.

Nu kan vi berätta att ytterligare en toppchef lämnar utrustningsbranschen.

Fredric Alerstam, Nordenchef för Adidas/TaylorMade, har sagt upp sig från företaget.

– Det stämmer. Jag lämnade beskedet till personalen för ungefär en vecka sedan och slutar vid årsskiftet, bekräftar Alerstam för Svensk Golf.

I stället kommer han att bli nordisk vd för hälsoproduktsföretaget Forever Living Production, som är stora inom exempelvis Aloe Vera och hälsokost och omsätter ungefär 400 miljoner kronor i Norden.

– Jag fick ett bra erbjudande och det är en intressant bransch att verka i. Så därför kändes det helt rätt att hoppa på, säger han.

Hur känns det att lämna golfen efter så lång tid?
– Det är klart att det blir lite sentimentalt och känslosamt. Jag har varit med i golfen i 18 år så det är klart att jag kommer att sakna det. Men samtidigt är jag väldigt taggad för det som väntar, säger han.

Trots att beslutet är relativt färskt så är Alerstams ersättare redan utsedd. Det blir tidigare Sverigechefen Johan Lundqvist som kommer att ta över helhetsansvaret för Norden.

– En smidig lösning som jag tror jättemycket på. Jag tror att TaylorMade och Adidas kommer att vara fortsatt starka i många år till.

Wallgren lämnar Callaway

Text: Tobias Bergman • 2012-12-07
SpelaUtrustning
Scroll to Top