Niklas Eliasson demonstrerar sin uppfinning Golf In Sync

Spela

Synkar svingen i garaget

Det finns många hjälpmedel som riktar in sig på en specifik del av golfen.Men Niklas Eliassons egenframtagna Golf In Sync går att använda på nästan alla av spelets moment.Och han tillverkar den själv i farsans garage.

Text: Martin Strömberg • 2012-11-20 Uppdaterad 2012-11-20

Niklas har ett förflutet som både spelare och tränare. Det var när han jobbade med en elev på Vallda GCC som embryot till Golf In Sync föddes.

– Det var en kille som hade lite problem med att han skopade upp bollen och jag visste från början inte hur jag skulle hjälpa honom. Och därifrån är det, förklarar Niklas Eliasson.

Han började konstruera ett hjälpmedel och förbättrade det efterhand. Två pinnar blev en som fästs vid klubban och armen och nu är det fullt fungerande.

– Jag funderar på hur man ska kunna förbättra den men har inte kommit på något än, förklarar Niklas Eliasson.

Den hjälpar klubban att komma ner på samma sätt, hindrar händerna att “flippa” och den fungerar både vid puttningsträning, chippar och pitchar.

Försäljningen av de första 500 gick blixtsnabbt vid Nordic Golf Show i Malmö och allt har gått långt över förvänta så här långt.

– Nu håller jag på med andra laddningen på 2000 och väntar på ett par komponenter som inte kommit. Det mesta tillverkas i Kina men vissa delar tillverkar ett företag i Borås.

Det roliga är att Niklas sätter ihop alltihop själv i garaget hemma hos sina föräldrar i Åsa. Han borrar och monterar själv och vet vad som väntar under vintern och garaget är fullt av kartonger med delar och plaströr.

– Ja, det tar ett par månader att sätta ihop dem, förklarar Eliasson och plockar bland en bunt med kolfiberrör.

– Om det går bra så ska jag undersöka möjligheterna att sätta ihop den i Kina men än så länge gör jag det själv.

Drömmen är naturligtvis att få ut redskapet till så många som möjligt och kanske även internationellt. Eliasson har fått draghjälp av det faktum att danske Thomas Björn och svensken Johan Edfors använder Golf In Sync ute på touren.

– Drömmen är både att få det att gå runt och tjäna pengar men också att folk har glädje av det i sin träning och utveckling, berättar Niklas.

Är ni nyfikna, gå in på hemsidan och läs mer.


Text: Martin Strömberg • 2012-11-20
SpelaUtrustning
Scroll to Top