TaylorMades nya järn heter RocketBladez

Spela

TaylorMades nya: “RocketBladez”

Nu tar TaylorMade framgångskonceptet med RBZ:s speedpocket och applicerar det på en järnklubba.Resultatet: RocketBladez.

Text: Martin Strömberg • 2012-10-23 Uppdaterad 2012-10-23

TaylorMade har haft enorma framgångar med sina senaste satsningar på vita klubbor bland drivers och fairwayklubbor. De dominerar den delen av marknaden stort tack vare R11, R11S och RBZ.

Nu kommer nästa stora produktlansering, RocketBladez. En järnklubba som använder speedpocket för att få högre launch och ökad distans. De nya järnen riktar sig till alla kategorier av spelare, även tpurspelare.

– Kombinationen av fart och pålitlig längd är det som fick tourspelarna intresserade, säger Mark King, vd på TaylorMade i ett pressmeddelande.

King tycker att järnklubborna har halkat efter i utvecklingen jämfört med resten av utrustningen och hoppas att RocketBladez ska bli startskottet för en ny generation järnklubbor.

– Det har inte varit någon större utveckling sedan cavity-back kom för över 50 år sedan. RocketBladez ändrar på det. En sån här uppfinning kommer bara en gång på en livstid, säger King.

Rent konkret fungerar det så att den 2 millimeter breda skåran i sulan på varje klubba flexar och stöter tillbaks i träffen. Resultatet ska märkas mest vid träffar långt ner på klubbhuvudet.

RocketBladez kommer till butik i början av december och prislappen blir 5 999 kronor (8 klubbor, stål) och 6 999 kronor (8 klubbor, grafit).

I februari 2013 släpps en tourmodell som kostar 7 499 kronor.


Text: Martin Strömberg • 2012-10-23
SpelaUtrustning
Scroll to Top