Foto: Jacob Sjöman Svensson

Spela

Formtoppa vid stugan

Tid över mellan grillningen och kaffet i kvällssolen? Bra, då finns det alla möjligheter att utveckla din egen golf. Tourproffset Pelle Edberg visar hur sommarträdgården enkelt förvandlas till ett matigt träningsområde.

Text: Eric Franzén • 2012-07-11 Uppdaterad 2012-07-11

Pelle Edberg spelar till vardags på herrarnas Europatour. Många av arbetsdagarna tillbringas där på tävlingsbanornas stramt strukturerade övningsområden. Men när han kommer hem till familjehemmet vid Hooks Herrgård utanför Jönköping under sommaren, söker sig han tillbaka till rötterna och plockar fram spakarna för tunga duster i trädgården.

– Vi drar alltid ihop ett gäng på midsommarafton och kör en tävling där. Vi kan vara 15 till 20 stycken som spelar med plastbollar. Man kan då få använda en järnfemma för att slå 40 meter. Blåser det lite blir det grymt svårt. Vi kan vara här i två till tre timmar. Det är otroligt kul, säger han.

Som junior stod Pelle själv ofta på tomtens gräsmatta och testade olika slag. Tonvikten låg mer på fantasi än på teknik.

En inställning som han själv rekommenderar att du använder under övningarna som presenteras i bildspelet ovan (klicka på pilarna för att bläddra dig genom de olika exemplen).

– Att klura ut hur ett slag ska slås för att landa i ungarnas bassäng sätter fart på kreativiteten. Och det kommer väl till pass när en situation uppstår på banan där samma slag kan plockas fram. 


Text: Eric Franzén • 2012-07-11
SpelaNyheter
Scroll to Top