Golfkonsumenter köade för att få ta del av Dormys öppningserbjudanden i Göteborg.

Spela

Hysteriskt när Dormy öppnade nytt

På fredagen öppnades Dormys nya butik på World of Golf i västra Göteborg. Och kunderna fanns på plats. – Det var helt hysteriskt i förmiddags, säger delägaren Mats Hedlund.

Text: Martin Strömberg • 2012-07-03 Uppdaterad 2012-07-03

Det är Dormys åttonde butik och den första som ligger i anslutning till en befintlig träningsanläggning. Något som ger en synergieffekt som gynnar både Dormy och World of Golf.

– Vi får ju kunder som kommer hit för att träna samtidigt som vi förhoppningsvis drar kunder till träningsanläggningen och det är bra för båda.

Det är också den andra Dormy-butiken i Göteborg men det är ingen flytt eller nedtrappning, det är full satsning på båda butikerna.

– Ja, Göteborg är tillräckligt stort för att ha två butiker, säger Hedlund.

Och att döma av kundtillströmningen första dagen har han rätt. Köerna ringlade långa inne i den 450 kvadrameter lilla butiken. Just storleken, eller bristen på storlek, är det enda lilla bekymret.

Dormys andra butiker är på minst 1000 kvm och det gör att butiken på World of Golf kommer att satsa mest på hårdvara, det vill säga golfklubbor i startskedet.

– Målsättningen är att på sikt kunna bygga ut men det här känns faktiskt ganska bra just nu, säger Hedlund.

Dormy har likosm andr aktörer på marknaden registrerat en ökning av försäljningen under året och den tidiga våren var perfekt för försäljningen.

– Ja, det var optimalt för oss med en tidigt vår så att människor blev sugna redan innan banorna öppnat. Efter maj är vi upp 13 procent jämfört med ifjol, säger Hedlund.

Och Dormy vill fortsätta växa. Det finns långtgående planer på en ny butik någonstans i södra Stockholm. Inget är klart än men enligt Hedlund kan det gå fort.

– Ja, vi letar för fullt efter nya etableringar och södra Stockholm ligger längst fram och kan bli klart förhållandevis snart.


Text: Martin Strömberg • 2012-07-03
SpelaUtrustning
Scroll to Top