Spela

Dormy öppnar nytt på World of Golf

Dormy fortsätter att expandera. Inom en månad öppnar golfbutikkedjan ytterligare en butik – på World of Golf i Göteborg. – Vi har stora förhoppningar, för just nu känns det kanske mer positivt än någonsin inom företaget, säger delägaren Mats Hedlund.

Text: Tobias Bergman • 2012-05-30 Uppdaterad 2012-05-30

Dormy har vuxit ut till en av den svenska golfmarknadens giganter, tillsammans med framförallt Stadium och Golfstore.

Idag består kedjan av sju butiker med 75 fast anställda och lika många extraarbetare och omsatte under 2011 ungefär 233 miljoner kronor. Men viljan att expandera tycks finnas kvar. Nu är det nämligen klart att Dormy tar vid efter Golfhörnan på träningsanläggningen World of Golf, söder om Göteborg, och en ny butik väntas öppna om en månad.

Med fokus på hårdvara.

– Till en början kommer ytan att vara 450 kvadratmeter, så det passar inte riktigt in i vårt koncept än så länge eftersom våra andra butiker är betydligt större. Därför inleder vi med att ha ett fullsortiment med framförallt klubbor och bollar, ingen konfektion, bagar eller vagnar säger Mats Hedlund på Dormy.

Ambitionen är dock att bygga ut till åtminstone 1 200 kvadrat så småningom.

– Förhoppningsvis är vi klara inom två år och då är tanken att den ska se ut som övriga Dormybutiker, säger Hedlund.

Det här är ert första varuhus där man kan slå bollar i det fria. Hur ser ni på det?

– Det känns som en bonus. Vårt koncept fungerar bra utan det också, eftersom vi har tillgång till launch monitors och så. Men det är klart att det inte är någon nackdel att ha den möjligheten.

Nu har ni åtta butiker – hur mycket vill ni expandera?

– Vi letar både ny mark och befintliga lokaler med ljus och lykta och vill öppna ännu fler butiker. Det känns otroligt positivt just nu och säsongstarten har varit riktigt stark för oss, säger Hedlund.

Magnus Palm, ägare till World of Golf, välkomnar den nya aktören till anläggningen.

– Det känns väldigt roligt för oss. Att få dit Dormy blir som en ny eker i hjulet. Vår ambition har hela tiden varit att bli en mötesplats för golf och golfare och det har vi ännu bättre förutsättningar att uppnå nu.


Text: Tobias Bergman • 2012-05-30
SpelaUtrustning
Scroll to Top