Spela

Nu är bollhittaren här

Tänk dig att aldrig mer behöva slå bort en boll i skogen eller ruffen.Det kan bli verklighet med Prazza Golf Ball Finder.

Text: Martin Strömberg • 2012-04-30 Uppdaterad 2012-04-30

Det har talats länge om att göra en boll med ett chip i som går att spåra upp på golfbanan. Nu kommer precis en sådan produkt.

Prazza Golf Ball Finder består av en speciell boll med ett litet RFID-chip i den innersta kärnan samt en spårare som visar var bollen är. Själva spåraren är en display med en pil som visar riktning samt en golfboll som blir större ju närmare bollen man kommer.

Mygolfspy har testat enheten, som är testad och godkänd av USGA (United States Golf Association) och enligt sajten fungerar den tillfredställande under någotsånär normala förhållanden. Den hittade såklart inte bollen i sjöar men under löv, i skog och i normal ruff fungerade det.

Enligt mygolfspy var bollen man fick av det hårdare slaget och man jämförde den med klassikern Top Flite XL.

Enligt leverantörernas pressmeddelande förs förhandlingar med flera golfbollstillverkare för att kunna ta fram bollar som passar olika typer av spelare.

Priset för en spårare, laddare och två bollar hamnar på 2 275 kronor och ersättningsbollar går att köpa för 359 kronor (tre stycken).


Text: Martin Strömberg • 2012-04-30
SpelaUtrustning
Scroll to Top