5de53c41df57d

Spela

Nytestat: damhybrider

Hybriden gör det mycket lättare att spela sig ur kniviga lägen eller få en bra bollträff från fairway och ruff. Vi har testat sju nya dammodeller som ska hjälpa ditt spel på traven.

Text: Martin Åsgård • 2012-04-19 Uppdaterad 2012-04-19

Bild 1119666
ADAMS IDEA PRO a12 OS

Pris: 1 695:-

Teknologi: Har den karakteristiska Adams-fartskåran bakom det ultratunna huvudet som ska ge mer svikt i träffen och över en större yta för ökad hastighet och utgångshöjd.

Så säger vi: Fartskårorna från fairwaywoodsen har nu hittat in även i Adams hybriddesign. Ingen vacker lösning, men prestandan går inte att ta miste på. Klubban skickar iväg bollen högt, långt och du kommer undan fint med träffar utanför sweetspot. Adams har länge lett hybridutvecklingen och den här modellen ändrar inte det.

+ Adams driver utvecklingen på hybridmarknaden, det säger mycket om kvaliteten på produkterna.

Fast vad gäller den estetiska upplevelsen finns utrymme för förbättring.

 

Bild 1119667
CALLAWAY RAZR X HL

Pris: 1 495:-

Teknologi: Zero roll-teknologi ska ge högre launch vid träffar långt ner på huvudet och den lilla offseten gör det lättare att releasa klubbhuvudet.

Så säger vi: Elegant utseende med en lätt elliptisk form på träffytan och snygg svart finish. Markerad offset och mycket massa bakom bollen, vilket ger låg tyngdpunkt. Bollflykten är också hög som namnet antyder. Sammanfattningsvis en hjälpsam vän för den stora massan.

+ Snäll hybrid och hjälpsam för den som letar högre bollflykt än järn kan erbjuda.

Varför bara två loft?

 

Bild 1119668
COBRA BAFFLER T-RAIL

Pris: 1 695:-

Teknologi: En volframskena i sulan placerar tyngdpunkten lågt och djupt och minskar samtidigt markfriktionen. Tydliga siktlinjer på ovansidan för att underlätta.

Så säger vi: Här faller bitarna på plats när det gäller själva utseendet och klubban är behaglig att titta på, trots det offensiva färgvalet. När det gäller att leverera prestanda i en hybrid så är det fortfarande få som kan matcha Cobra. Vi känner igen formen på huvudet och tycker oss vara bekanta med den upplevelse klubban erbjuder.

+ De tydliga siktspåren som underlättar vid adressering.

Nej, det här är nära mallen för hur en damhybrid bör se ut.

Bild 1119669

MIZUNO JPX-FLI HI

Pris: 1 095:-

Teknologi: En kompakt hybrid tänkt att ersätta långa järn. Med pocket-cavity och variabel tjocklek på träffytan för ökad bollhastighet och låg tyngdpunkt.

Så säger vi: En vinnare i årets hybridsegment, åtminstone för den som gillar ett utpräglat, nästan järnlikt, hybridutseende. För om flera hybrider i dag rört sig mot fairwaywoodhållet är det här en av få som fortfarande är kompakt och ger mer precis känsla i träffen. Lättslagen och med hög bollbana.

+ Mizuno vänder sig verkligen till damerna med sina två skaftflex Ladies och Ladies Light.

För dem som behöver all hjälp de kan få finns bättre alternativ.

 

Bild 1119670
NIKE VR_S

Pris: 1 495:-

Teknologi: En insert av stark stållegering ska ge ökad bollhastighet och varierande tjocklek gör sweetspoten större.

Så säger vi: Mörkgrått huvud med inlackade dekordetaljer som ger ett subtilt men läckert intryck. Kompakt, kraftfull launch med relativt låg bollflykt. Kommer att uppskattas av såväl låghandicappare som mindre erfarna spelare.

+ Bred damhybrid med stort loftspann 18–27 grader.

Vi saknar ett mjukt, lindat grepp.

 

Bild 1119671
TAYLORMADE ROCKETBALLZ

Pris: 1 695:-

Teknologi: En fartskåra i sulan ger en svikteffekt för ökad bollhastighet över en större yta av klubbhuvudet. Låg tyngdpunkt, som flyttats framåt för optimal utgångsvinkel.

Så säger vi: En hybrid mer åt fairwaywoodhållet, vilket ger en trygg känsla och det är mycket massa bakom boll i träffen. Om det är den nya skåran i undersidan av klubbhuvudet som ger en rejält explosiv träff vet vi inte, men bollarna flyger längre än snittet. Ljudet i träffen är skönt metalliskt.

+ En hybrid på steroider.

Visst är den lång, men också stor och inte alltid helt smidig från tajta lägen.

 

Bild 1119672

WILSON FYBRID RS

Pris: 1 495:-

Teknologi: Huvudet har tillverkats så att träffytan är tunnare mot hälen och tån för högre bollhastigheter på träffar utanför sweetspot.

Så säger vi: En påtagligt lättslagen hybrid i elegant svartblänkande “fodral”. Det relativt tilltagna klubbhuvudet ger en hög fin bollflykt, vilket är precis vad den stora massan letar efter i en hybrid och en klart positiv överraskning.

+ “Fybrid-hybriderna” ska inte skrattas bort, de är kryddade med vänliga spelegenskaper.

Kanske skulle företaget ändå bara kalla den för hybrid för att inte förvirra.


Text: Martin Åsgård • 2012-04-19
SpelaUtrustning
Scroll to Top