Putterns skaftlängd justeras med hjälp av en låsnyckel som följer med vid köpet.

Spela

Ping först med justerbar putterlängd

Ping blir det första klubbmärket att lansera en putter med justerbar längd. Nu släpper företaget magputtern Nome, vars skaft kan justeras med upp till 22 centimeter.

Text: Karin Klarström • 2012-03-27 Uppdaterad 2012-03-27

Enligt klubbtillverkaren Ping växer intresset för magputters bland golfarna, och i samband med det lanserar företaget nya Nome. Det unika med just denna putter är att skaftet blir justerbart med upp till 23 centimeter, vilket betyder att skaftet kan bli mellan 95 och 118 centimeter långt, beroende på vilket som passar bäst.

– På Ping prioriterar vi custom  fitting, och med den stora efterfrågan på magputter såg vi ett bra tillfälle, eftersom det där med skaftlängd är så viktigt för prestationen, sägar ägaren John Solheim enligt ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att kunna justera längden, eftersom standardlängden på 42 inches (drygt 106 centimeter, reds anm) bara passar en liten grupp människor, fortsätter han.

Enligt Solheim påverkas spelaren mycket om skaftet är för kort eller för långt. Kroppens avstånd, liksom ögonens position i förhållande till bollen påverkas negativt om skaftet har fel längd, vilket påverkar bollstarten och linjen.

–  Justerbarheten gör att du kan experimentera tills du hittar den perfekta längden som passar för dig, säger Solheim enligt pressmeddelandet.

Puttern är godkänd av USGA och börjar säljas den 1 maj. I Sverige kommer den att kosta 2740 kronor.


Text: Karin Klarström • 2012-03-27
SpelaUtrustning
Scroll to Top