Matz Evensson driver Titleists nya fittingcenter på Frösåker. Inom kort börjar klubben också bygga en korthålsbana signerad Pierre Fulke. Foto: Tobias Bergman

Spela

Titleist öppnar nytt center på Frösåker

TaylorMade har ett sedan tidigare, liksom Callaway. Nu har också Titleist öppnat ett nytt nationellt fittingcenter i Sverige. – Det är en dröm som går i uppfyllelse. Här kommer vi att kunna göra det mesta, säger Matz Evensson nytillträdd pro på Frösåker som är platsen för satsningen.

Text: Tobias Bergman • 2012-03-20 Uppdaterad 2012-03-20

Golfspelarnas intresse för skräddarsydda produkter bara fortsätter att växa. Nyligen presenterade golfshopkedjan Golfstore siffror som sa att 80 procent av de set som säljs är individanpassade på något sätt.

Detta har utrustningstillverkarna tagit fasta på och satsar nu i allt högre utsträckning på att förbättra möjligheterna för golfarna att prova ut rätt klubbor. Sedan ett par år tillbaka har såväl TaylorMade som Callaway etablerat stora nationella fittingcenter i Sverige – och nu gör Titleist samma sak.

I dagarna har företaget slagit upp portarna för en snygg och välsorterad studio på Frösåker, utanför Västerås och här kommer Titleistkunden att kunna hitta allt.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna öppna ett sånt här centrum. Det finns bara sju liknande i Europa och fyra av dessa ligger i Storbritannien/Irland så med tanke på det känns det verkligen speciellt, säger Richard Temple, produkt och fittingchef för Titleist i Europa.

Matz Evensson, redaktör för Svensk Golfs Golfskolan och nytillträdd pro på Frösåker, är mannen som har varit med om att bygga upp den nya storsatsningen och är också den som kommer att driva det.

– Det är så häftigt att den här drömmen blir verklighet. Jag är väldigt nöjd med hur allt blev och jag är också belåten över det utbud vi kommer att kunna visa upp. Bland annat har vi 347 olika skaft att välja på i studion, säger Evensson.

Det nya Titleistcentrat är en del av de nya storsatsningar som den västmanländska klubben nu gör.  Inom kort startar också bygget av en ny korthålsbana signerad Pierre Fulke.

– Tanken är att det ska bli lika mycket träningsanläggning som korthålsbana. Det ska gå att hitta en hel del variation och många roliga slag här. Sedan är planen att vi ska ha tre tees och tre olika flaggor på varje hål så att alla spelare kan hitta sin grad av utmaning. Jag tror att det kommer att bli riktigt coolt, säger Fulke.

Dessutom sneglar också klubben på en framtida byggnation av ett hotell.

– Vi har som ambition att ha aktivitet här ute året runt och ska vi dessutom utvecklas som golfresmål är ett hotell väldigt viktigt. Så det här är verkligen något vi tittar på, säger ägaren Christer Ral.


Text: Tobias Bergman • 2012-03-20
SpelaUtrustning
Scroll to Top