På måndagen hade en trio valt att spela Bosjökloster. Från vänster: Michael Kristensson, Peter Nygren och Ingvar Olsson. Foto: Bosjökloster GK

Spela

Golfvåren sprider sig

Nu sprider sig våren över Golfsverige. På måndagen hade 87 klubbar listat att de öppnat med ordinarie greener. Och nu ökar antalet snabbt.

Text: Karin Klarström • 2011-04-04 Uppdaterad 2011-04-04

Här är listan

Söker du öppna banor? Gå in på Golfguiden och kryssa i att du vill se banor med öppna ordinarie greener.
Gå till Golfguiden.

Nu är det inte bara Skåne som kan erbjuda öppna banor med ordinarie greener. Golfvåren sprider sig norrut och längs kusterna. Bland annat öppnade Orust GK i fredags, och har haft hårt tryck under helgen.

“Över 100 greenfeegäster besökte Orust GK under lördagen och söndagen”, meddelar klubben på sin hemsida. Hela banan är dock inte öppen med ordinarie tees och greener, hål 3 och 17 spelas fortfarande mot vintergreener. Redan på tisdagen öppnar hål 3 med sommargreener, och hål 17 nästa vecka.

Öppnade redan den 10 mars
Mitt i Skåne ligger Bosjökloster GK, som öppnade redan den 10 mars. Här nere i syd är det ofta spelbart året om, såvida det inte är snö eller frost vilket de senaste vintrarna har bjudit på. På måndagen klippte klubben de ordinarie greenerna för andra gången i år, och de är mycket stolta över spelkvaliteten så här tidigt på säsongen.

–  Det tackar vi vår head greenkeeper Thomas Nilsson för. Vi hann bespruta greenerna innan snön kom i höstas, och har klarat oss från det snömögel många andra har drabbats av. Men det är klart att på fairways finns snömögel, där har man inte råd att bespruta, säger klubbadministratören Anders Sandgren till Svensk Golf.

Eftersom banan redan varit öppen så länge har klubben noterat över 300 greenfeespelare under mars månad, och i helgen kom ytterligare 50. Alla tees och greener är öppet som vanligt, utom greenen på det 18:e. Där bygger klubben om, och här ska läggas nytt gräs innan det öppnar för golfarna.

Landeryd har öppnat
I Östergötland har också klubbarna öppnat för säsongen. Ett exempel är Landeryd som dels öppnat sin korthålsbana, men även nio hål på Vesterby-banan.

Snön smälter undan snabbt och det dröjer inte länge förrän hela Vesterby-banan är öppen, förmodligen redan till helgen, säger Harald Björk på klubben.

Vill du veta vilka klubbar i ditt distrikt som har öppet? Gå till Golfguiden, via länken här uppe till höger.

Har banan öppnat i ditt distrikt? Titta i Golfguiden.

Text: Karin Klarström • 2011-04-04
SpelaNyheter
Scroll to Top