Det vinnande Am-Am-laget i Annika Cup, anförda av ledaren Martina Edberg. Foto: Göran Söderqvist

Spela

600 deltog i Annika Cups familjedag

Boksignering, clinic, träningar och en Am-Am-tävling som är uppkallad efter henne själv. Lördagen blev hektisk – och rolig – för Annika Sörenstam när Bro-Bålsta arrangerade Annika Cups familjedag.

Text: Henrik Lenngren • 2010-08-21 Uppdaterad 2010-08-21

“Jag utmanade Annika och vann”. Att kunna skrodera med den texten på bagbrickan är få förunnat. I samband med en clinic fick tolv deltagare i den kommande Am-Am-tävlingen utmana den forne världsettan med pitchen.

Tre av dem lyckades vinna.

Detta var bara ett av alla inslag under familjedagen i Annika Cup på Bro-Bålsta.

För fjärde året i följt viger Annika Sörenstam ett par dagar åt evenemanget som bär hennes förnamn. Under fredagen har även tolv av de bästa flickjuniorerna i Sverige tävlat mot varandra i två lag, och fått möjligheten att träffa stjärnan vid flera olika tillfällen.

– Annika tyckte att det var lyckat och roligt. Hon gillar att dela med sig till tjejerna om det hon upplevt inom sin karriär som spelare, säger Göran Söderqvist, idrotts- och informationsansvarig på Bro-Bålsta GK, där Annika Cup arrangerats de senaste två åren.

Lördagen var fullspäckad med ett digert program. Sörenstam ledde bland annat träningar, lanserade sin bok “Mat, Minnen & Golf” och hade presskonferens innan familjedagen tog vid med hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning och “prova på” med Skandia Juniorgolf.

– Annika står i centrum en sådan här dag, men de yngre gillade trollkarlen, hoppborgen och ponnyridningen bättre. Folk har uppskattat helheten, något för alla och mycket för de flesta. En grymt rolig dag där golfklubben utöver att vara en idrottsplats även är en mötesplats och lite av ett tivoli, säger Göran Söderqvist.

Och fortsätter:

– Detta finns det för lite av inom golfen, och inom svensk golf. Vi har anläggningarna och de går att använda till mycket. Fler borde göra detta.

Tävlingen i sig spelades på 18-hålsbanan med tolv deltagande lag. Vann gjorde Skandia Lag 1, med Martina Edberg i ledarspetsen, på 68 poäng.

Totalt deltog 600 personer i de olika aktiviteterna under Annika Cups familjedag.


Text: Henrik Lenngren • 2010-08-21
SpelaNyheter
Scroll to Top