Även dåliga slag lönar sig
Den hjärtformade greenen i Kungsträdgården väntar på fler träffar med de rosa bollarna. Foto: SGF

Även dåliga slag lönar sig

Under nio dagar kan alla golfsugna kombinera intresset med att göra en god gärning. Som en del av Love 2010 kan besökarna spela golf i Kungsträdgården i Stockholm. Evenemanget pågår till och med nästa lördag – då staden firar kronprinsessbröllop.

Kronprinsessan kommer inte, men däremot kanske den blivande prinsen och hertigen av Västergötland. Daniel Westling är en trogen golfare, och chansen finns att han dyker upp för att slå ett slag för välgörenhet inför publiken i Kungsträdgården. Det visar sig senare om arrangören Skandia och Svenska Golfförbundet lyckas få till det.

På fredagen tog golfen steget in i Love 2010-programmet. Tanken är att bjuda på kul upplevelser, men också att samla in pengar till välgörande ändamål.

- Under nio dagar kan man prova på att chippa mot en green, och man får betala tio kronor för tre bollar. Pengarna går till olika välgörenhetsprojekt. För varje gång man träffar green skänker vi också tio kronor, säger Skandias sponsorchef Niklas Birgetz till Svensk Golf.

Skandia är sedan många åt titelsponsor åt ett stort ungdomsprojekt inom golfen, tillsammans med Svenska Golfförbundet. Satsningen i Kungsträdgården är dock öppen för alla. Utöver en skänkt tiokrona för varje greenträff bjuds det också ordentligt om någon lyckas göra hio. Dels blir det 1000 kronor från Skandia till välgörenhetsprojekten, men den lycklige vinnaren får också en personlig present.

Flera olika projekt får ta del av pengarna som kommer in via välgörenhetsgolfen, bland annat: Ren Idrott, kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllopsstiftelse, Min Stora Dag, Ecpat, Bris och Childhood Foundation.

- Vi kommer minst att skänka 10 000 kronor varje dag, men förhoppningsvis kommer vi att dra in mer pengar tack vare att många testar golfen, men också skänker en slant i våra insamlingsbössor som finns på plats, säger Birgetz.

Det var kanske inte världens trevligaste invigningsväder i Kungsträdgården på fredagen, men en och annan förbipasserande ville ändå pröva sina färdigheter mot den hjärtformade greenen. Under helgen och nästa vecka har alla chansen att prova på.