Golf Plaisir revolutionerar hur man bokar sin golfresa

Med hjälp av Golf Plaisirs nya Flex-resor kan du enkelt boka flyg, hotell och starttider på ett och samma ställe – och du skyddas dessutom av resegaranti.

Golf Plaisir revolutionerar hur man bokar sin golfresa

Nu går det för första gången att boka flyg, hotell och starttid i en bokning på samma ställe. För många upplevs detta kanske inte som en världsnyhet, då det sedan länge funnits olika appar och hemsidor där man kunnat boka flyg och hotell. Många har också skapat sin egen resa genom att boka flyg och hotell för att sedan boka starttiderna på respektive golfklubbs hemsida. Nu när allt är samlat online på ett och samma ställe blir det mycket enklare att skapa sin egen drömresa. En viktig fördel med att boka hela golfresan samtidigt är att resan då blir en paketresa. Då är man väl skyddad av Golf Plaisirs resegaranti om något händer under resan. 

Välj fritt bland över 3 000 hotell, 700 golfbanor och 10 miljoner starttider.

I nuläget går det att skapa sin egen golfresa till åtta olika länder, men de flesta söker sig till Spanien. Vi har över 130 golfbanor som är bokningsbara i Spanien. De ligger som ett pärlband längs den långa spanska kusten och givetvis även på Kanarieöarna och Mallorca. Tittar man på "top 100 golf courses" ranking av de spanska golfbanorna så har vi hälften av de 100 bästa banorna bokningsbara i vår tjänst. Det gör att man kan själv skapa det ultimata lyxgolfpaketet och boka starttider på de topprankande golfbanorna Valderrama, Sotogrande och La Reserva på den spanska solkusten. Nu efterfrågar de flesta inte bara de absoluta toppbanorna utan en golfsemester där man får en så smidig och bekymmersfri semester som möjligt. Direktflyg, trevligt boende inte allt för långt från flygplatsen och i närheten av en bra mix av golfbanor. Här kommer tre exempel på några riktigt populära Flex-resor. Vi kallar dem flexempel.

Las Colinas Golf & Country Club är en av alla banor som är bokningsbara via Golf Plaisirs Flex-resor.

Flexempel 1

Alicante – Spela golf i norr eller söder?

När man flyger till Alicante finns ett bra weekendpaket där man bor strax utanför stadskärnan på Alicante Golf. Detta är en trevlig Ballesteros-designad golfbana och man kan därifrån göra utflykter till Bonalba eller upp längs kusten mot Villaitana och La Sella. Väljer man att bo söder om Alicante så är La Manga inte ett dåligt alternativ med sina tre högklassiga golfbanor. En golfbana i detta område som man inte ska missa är otroligt fina Las Colinas. Är man beredd att åka lite längre söderut så är Valle del Este, Desert Springs och Marina Golf Mojacar en utmärkt liten samling golfbanor i anslutning till varandra. 

Här kan du läsa mer och boka.

Passa på att upptäcka Mallorca genom golfen.

Flexempel 2

Mallorca – Medelhavets golfö nr 1.

På Medelhavets kanske vackraste ö finns det dryga 20 golfbanor. Vi har 14 av dessa bokningsbara vilket gör att det finns en hel del att välja mellan. Enklast är kanske att bo på Arabella och spela de tre klassiska banorna Son Vida, Son Muntaner och Son Quint. Detta kan man krydda med en golfrunda på Alcanada som har en fantastisk utsikt och en bana som verkligen tar andan ur en. Ett annat alternativ är att åka till den östra delen mot Cala Millor där det finns tre intressanta golfbanor att välja mellan - Pula Golf, Son Servera och Capdepera Golf. Den vane Mallorcabesökaren kanske väljer att bo mitt i centrala Palma för att få uppleva både golf och nattliv på nära håll. 

Upplev vackra Praia D'El Rey.

Flexempel 3

Lissabon – Spel på härliga Praia D'El Rey 

Detta kan vara den ultimata weekendresan – tre fantastiska golfbanor, havet och kanske en halvdag i Lissabon. Tittar man uteslutande på golfen så erbjuds man något unikt. Den nya golfbanan West Cliffs är rankad 2:a i Portugal, Praia D'El Rey är inte långt efter och slutligen så ligger Royal Obidos på en 16:e plats. Bra golf som ligger havsnära är en riktigt spännande kombination. Det finns också mycket att se i omgivningarna. Flera av de små kuststäderna och även Obidos med sin ringmur är värt ett besök. Ett alternativ är att åka in till Lissabon på morgonen innan flyget går tillbaka för att få uppleva lite av den pulserande storstaden och passa på att shoppa lite.

Här kan du läsa mer och boka.

 

Hur lätt är det att skapa sin egen golfresa och vad ska man tänka på?

Det är enkelt och tar bara några minuter för att välja flyg, hotell och starttider. Efter bara fyra steg har man bokat sin golfresa. Allt är online så det man ser är det man får. 

Några saker som man kan tänka på när man ska boka sin golfresa:

  • När man skrivit in var man vill åka och vilka datum får man ett preliminärt flygalternativ som man kan ändra efter man valt hotell. 

  • Det första man bokar är hotellet. Lättast är att gå in på kartfunktionen där man lätt kan se var hotellen ligger i förhållande till olika golfbanor. Här kan man även se om det finns lediga starttider på de golfbanor man är intresserad av.

  • Listningen av hotell går att filtrera så att man enkelt hittar hotellet som passar önskemålen bäst.

  • Golfbanorna presenteras både på en karta och i en lista med avstånd från det hotell som man valt.  

  • Det kommer att finnas en del golfbanor som innan årsskiftet inte har lagt ut sina starttider inför vårens säsong.

  • Golfbagen bokas separat efter att bokingen blivit konfirmerad.

  • Sidan uppgraderas och uppdateras ständigt med nya funktioner men framförallt så adderas det fler och fler golfbanor som blir bokningsbara.

 

Vad är största fördelen med att boka Golf Plaisirs Flex-resor?

Den i särklass största fördelen är att allt är samlat på en och samma bokning. Det gör att det blir enkelt för den som vill skapa sin egen golfresa. Åk när du vill, vart du vill och hur länge du vill. Det finns även en trygghet i att boka en paketresa via en golfresearrangör då man vet att resegarantin är ett skydd om något går snett. Testa att skapa en Flex-resa på golfplaisir.se.

Topprankade golfbanor i Spanien

Här är de golfbanor som är på listan över de 100 bästa i Spanien, och som är bokningsbara via Golf Plaisir. Deras ranking på Top 100 golf courses är inom parentes.

Real Club Valderrama (2)
Real Club de Golf de Sotogrande (3)
Parador de El Saler (4)
Finca Cortesin Golf Club (5)
Real Club de Golf Las Brisas (6)
La Reserva Club (9)
Club de Golf Alcanada (16)
La Manga Club Resort - West Course (18)
Las Colinas Golf & Country Club (19)
La Manga Club Resort - South Course (24)
Montecastillo Barceló Golf Club (29)
Empordà Golf – FOREST (30)
Golf de Pals (31)
San Roque Club - NEW COURSE (32)
La Manga Club Resort - North Course (34)
El Chaparral Golf Club (36)
Club de Bonmont Terres Noves 37
Rio Real Golf & Hotel (38)
Golf del Sur (44)
Mijas Golf Club - LOS LAGOS (45)
Santana Golf and Country Club (50)
Club Golf d'Aro Mas Nou (52)
Empordà Golf – LINKS (55)
Los Naranjos Golf Club (57)
Maspalomas Golf (58)
Desert Springs Resort - INDIANA COURSE (61)
Hacienda del Álamo Club Golf (62)
La Cala Golf Resort – America (66)
El Paraíso Golf Club (69)
Golf Park Mallorca Puntiró (72)
Arcos Golf (76)
TorreMirona Golf Club (77)
Oliva Nova Golf (78)
Arabella Golf - Golf Son Muntaner (79)
Alcaidesa Links Golf Resort (80)
Golf Torrequebrada (83)
La Quinta Golf (84)
Mijas Golf Club - LOS OLIVOS (86)
Buenavista Golf (87)
Font del Llop (88)
La Cala Golf Resort – Asia (89)
Arabella Golf - Golf Son Vida (92)
Valle del Este Golf (94)
La Cañada Club de Golf (95)
Islantilla Golf Resort (99)
Alhaurín Golf (100)