Lumine: En guide till Spaniens främsta golfdestination

Lumine Mediterránea Beach & Golf Community, hem för Europatourens Final Qualifying School, anses med rätta vara ett av Europas främsta golfmål. Med tre förstklassiga banor som erbjuder ett varierat spel, toppmoderna faciliteter och en strandklubb komplett med åtta pooler att njuta av, är det lätt att se varför.

Lumine: En guide till Spaniens främsta golfdestination

Lumine Mediterránea Beach & Golf Community vid Costa Daruda är minst sagt en upplevelse för alla golfare. 
I området finns totalt tre banor att spela på.

Den utmanande sjöbanan

Den Greg Norman-designade sjöbanan, tillika Lumines signaturbana, erbjuder högkvalitativt spel och är också den mest tekniskt svåra i området. Med par 71, erbjuder banan en lång men rättvis utmaning. Som namnet antyder är vatten vanligt förekommande – vilket ökar spänningen i spelet men som också utgör en fara för golfaren. Noggrann bunkering tillsammans med sjöarna gör banan till en upplevelse utöver det vanliga. 

Storslagna Lumine Hills och svåra Ruins

För ett roligt spel och en spektakulär utsikt över oretn ska du bege dig till Lumine Hills. Banan ringlar sig mellan löviga skogar av vit tall och omfattande plantager av oliv- och carobträd. Banans totala längd ligger på 6 334 meter och utgör en unik utmaning, även för den mest rutinerade golfaren, med ett urval av tee-alternativ som passar alla golfspelare, vilket gör att alla kan njuta av sin runda.

Lumines andra bana signerad Greg Norman är Ruins, som erbjuder golfare något som skiljer sig från en klassisk mästerskapbana. Den spännande nio-hålsbana sträcker sig över dramatiska miljöer och genom arkeologiskt utgrävna ruiner från romartiden. 

Till banorna hör också två stycken klubbhus, som har både gym, bastu, ångbastu, en välsorterad golfshop, restaurang och ett toppmodernt Golf Performance Center.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

Äventyrliga Lumine Ruins.

Koppla av i härlig miljö

I området finns också en lyxig beach club som är den perfekta platsen att koppla av på efter en dag fylld a spel. Njut av en komplett utsikt mot havet, slappna av i en av de många saltvattenpooler som också erbjuder en vy över den fantastiska, och privata, stranden som möter medelhavet.
Slå dig sedan ner vid middagsbordet och upplev en middag värd att minns. Kreativa rätter skapade utifrån det lokala köket intas tillsammans med dramatisk vy över omgivningen. 

– Lumine har alla ingredienser för att ge en oförglömlig resa till golfare i alla åldrar och förmågor. Våra tre banor är alla högklassiga på sitt vis vilket Europa touren, som väljer att förlägga sin Final Qualifying Series hos oss, är ett kvitto på. 
Vi har nyligen renoverat vår strandklubb för att kunna erbjuda en fantastisk miljö även utanför golfbanan, och med åtta pooler och många restauranger finns det ingen bättre plats att tillbringa en eftermiddag! Med de faciliteter som erbjuds och de olika omgivningarna passar Lumine utmärkt för alla olika resor - från en mysig golfresa för dig och din partner till en weekendresa för en grupp vänner.
Vi ser fram emot att välkomna dig hit, säger Calle Carlsson, General Manager, Lumine Mediterránea Beach & Golf Community.

Njut av sol och bad efter rundan.

Utflyktsmål i området

Det roliga tar inte slut på golfbanan utan fortsätter i närliggande äventyrsparkerna PortAventura World och Ferrari World. Hit kan du åka med hela familjen, det finns något kul för alla. 
Din inre historiker kan också få utlopp genom ett besök i den antika staden Tarragona och dess världsarv, som ligger inom 10 minuter från Lumine.
En annan trevlig dagsutflykt är den pittoreska Cambrils Marina med en mängd restauranger.

Om det inte räckte, ligger orten också bekvämt mellan tre vinregioner och erbjuder chansen att smaka på några av de finaste vinerna i världen. En perfekt mix av golf, kultur och avkoppling.

 

Lumine erbjuder en rad olika boende- och spelpaket som finns att hitta på Lumine Travel, se några exempel nedan och boka nu.

Vy över sjuttonde och trettonde green på Lumine Hills.