Veckans golfbana – Sankt Jörgen Park

Var man än befinner sig på banan vid Sankt Jörgen Park GC så är man nära klubbhuset och övriga delar av Sankt Jörgen Park Resort. Anläggningen är unik i sitt slag i Sverige med sitt stadsnära läge och faciliteter i världsklass.

Veckans golfbana – Sankt Jörgen Park

 

Antal hål: 18
Telefon:  031-348 40 20 (golfen)
Hemsida: www.stjorgengk.com
E-post:  goran.malmberg@sanktjorgenpark.se, emma.smart@sanktjorgenpark.se
Adress: Sankt Jörgen Park GC, Knipplekullen 15, 417 49 Göteborg

Boka tid här! 

Sankt Jörgen Park är en unik resort. Utöver vår fina golfbana, hotell och restauranger erbjuder vi en aktiv anläggning med en komplett Sport Club och ett brett utbud av träning.Vad är det bästa med er bana? 
– Banans styrla ligger i dess layout och sträckning. Meningarna går isär vilken del av banan som är bäst. Gillar man en bana som sträcker sig i parkmiljö med fler vattenhinder, då föredrar man inledningen. Gillar man en öppen bana i hedmiljö då är preferenserna mer åt de avslutande hålen. Gillar man utmaningar är banan i sin helhet en sådan. 73 bunkrar och vattenkänsla på 13 hål bidrar i hög grad till svårigheterna. Var man än befinner sig på banan så är man alltid nära klubbhuset och resorten vilket är en god närhet.

Banans styrka ligger i dess layout och sträckning. Meningarna går isär vilken del av banan som är bäst. Gillar man en bana som sträcker sig i parkmiljö med flera vattenhinder, då föredrar man inledningen. Gillar man en öppen bana i hedmiljö då föredrar man de avslutande hålen. Gillar man utmaningar, 73 bunkrar och vattenkänning på 13 av hålen då uppskattar man alla 18-hålen.

Var man än befinner sig på banan så är man alltid nära klubbhuset och övriga delar av resorten.

Vilket är banans signaturhål?
–  Hål 8 är hålet man aldrig glömmer. Banans bästa hål är hål 9.Hål 8 ligger i anslutning till klubbhuset. Ett korthål som utmärks av höjdskillnad på 11,5 meter med utslaget på nedre delen. Från green har man en hänförande utsikt över Göteborg City. Hål 9 är ett par 5 hål som kantas av en större damm ackompanjerat av 9 bunkrar. Verkligen ett läckert hål.    

Hål 8 är hålet man aldrig glömmer. Banans bästa hål är hål 9. Hål 8 ligger i anslutning till klubbhuset. Ett korthål som utmärks av en höjdskillnad på 11,5 med utslaget på nedre delen. Från green har man en hänförande utsikt över Göteborgs skyline. Hål 9 är ett par 5 hål som kantas av en större damm ackompanjerad av 9 bunkrar. Verkligen ett läckert golfhål.

Vad kostar en hink bollar samt greenfee? 
–   16 rangebollar/20 kr. Greenfee  450-750 kr. Här gäller Golfhäftet, Viasat och Magic Golf Card.   

Kan jag övernatta på klubben?
–  Klubben är en del av Sankt Jörgen Park Resort, en anläggning som erbjuder ett ****Superior hotell med 82 rum varav flera sviter. Stor omsorg har lagts på både rum och offentliga ytor i form av design, konst och arkitektur. Hotellet är beläget 10 min bilfärd från Göteborg centrum, och erbjuder gratis parkering. 

Om jag vill äta något under ronden, vad rekommenderar ni? 
–  Golfklubbens egna restaurang Greenhouse serverar högklassig lunch och resortens övriga 3 restauranger; Bula Bar, Inez&Ernst och Garden Café kompletterar utbudet på bästa sätt med servering från morgon till sent. Det är endast ett par hundra meter mellan golfklubben och de övriga restaurangerna på resorten. 

Finns det något annat ni vill lyfta? 
– Sankt Jörgen Park är en unik resort. Utöver vår fina golfbana, hotell och restauranger erbjuder vi en aktiv anläggning med en komplett Sport Club och ett brett utbud av träning inklusive en tuff hinderbana utomhus. Från och med i sommar kan vi även erbjuda två fina padelbanor utomhus som del i vårt aktiva utbud.

Vårt spa är både uppskattat och prisat, och upplevs bäst med gästens val av sparitual som guidar en genom så väl basturitualer, varma och kalla källor, tvagningsprocedurer och eldrum. Som en förlängning av vårt spa finns vår uppskattade Poolside Lounge; två varma stora pooler utomhus, omringade av sköna cabanas, palmer, eldstad och bemannad bar. Här serverar vi varm mat, kall dryck och skön musik under sommaren. Bästa stället att unna sig efter en utmanande runda golf.  

Sankt Jörgen Park Resort måste helt enkelt upplevas. 

Här kan du läsa mer och boka.