Veckans golfbana – Nynäshamns GK

"Rakt fram och två högersvängar från Stockholm" ligger den kompletta 27-hålsanläggningen Nynäshamns GK med bland annat klubbhus, hotell och restauranger.

Veckans golfbana – Nynäshamns GK

Antal hål: 9x3
Telefon: 08-524 305 90
Hemsida: nynashamnsgk.se 
E-post: info@nynashamnsgk.se
Adress: Körunda 40, 148 91 Ösmo

Boka tid här! 

Nynäshamns GK ligger "Rakt fram och två högersvängar från Stockholm". Banan består av 27 hål fördelade på tre olika 9-hålsslingor som kombineras på olika sätt varje dag för att spelarna alltid ska få variation på spelet, vilket uppskattas av både medlemmar och gäster. 

Ewa Björkman Lundin är klubbchef på Nynäshamns GK. 


Nynäshamns GK är mer än bara en komplett golfanläggning med allt ifrån klubbhus och drivingrange, till träningsområden, svingstudio och första tee på alla tre slingor. Det är snarare en destination där du förutom att golfa även kan bo på Körunda Hotell, njuta av hotellets relaxavdelning med bastu och jacuzzi, äta på någon av de tre restaurangerna, åka ut med en bastuflotte, gå på en yogaklass eller göra någon av alla andra aktiviteter som erbjuds.

Vad är det bästa med Nynäshamn GK? 
– Nynäshamns GK blev årets golfklubb 2007. Banan består av 9-hålsslingorna Sjö, Berg och Dal som kombineras olika varje dag. Trots att du är på en och samma anläggning upplever många att de spelar på olika banor varje gång de kommer hit, vilket gör spelupplevelsen både variationsrik och trevlig.

Vilket är banans signaturhål? 
– På Sjöslingans fjärde hål finns en greenbunker som heter "Berras bunker". Den har blivit uppkallad efter Prins Bertil, eftersom H.K.H vid invigningen 1979 slog ner sin boll i bunkern och sedan inte fick upp den igen. Samma dag fick vi Prinsens, och därmed Hovets, tillstånd att uppkalla bunkern efter honom. 

Vad kostar en hink bollar och greenfee? 
– En hink bollar kostar bara 30 kronor och greenfee kostar lite olika beroende på tider, veckodag och slinga. Du kan ta del av priserna här

Kan jag övernatta på golfklubben? 
– Ja, absolut. Du kan bo på Körunda hotell, som i stort sett ligger på golfbanan. Hotellet har 51 rum och 102 bäddar och från bubbelbaren har man direkt utsikt över hål nio. 

Visste du att ingrediensen kindfulness är helt avgörande för ett bra golfspel? För när du vistas i en miljö som gör att stressen rinner av dig fokuserar du bättre, och det redan på första tee. Varför inte unna dig en vistelse på Körunda hotell i samband med din golfrunda?

 Vad rekommenderar ni om man vill äta något efter ronden?
– Det finns tre restauranger på destinationen. Den nyrenoverade restaurangen Bakfickan serverar enklare mat, i bubbelbaren kan du få dryck och tilltugg, och i hotellets lyxiga restaurang Eat and Stay erbjuds mer traditionella rätter både till lunch eller till middag. Det finns alltså något för alla på Nynäshamns GK och Körunda Hotell.

Läs mer om Nynäshamns GK här!