Golfguide – vilken Kanarieö blir din favorit?

Karga vulkanlandskap, breda sandstränder eller prunkande grönska, Kanarieöarna bjuder på härligt väder och stor variation mellan öarna. Här presenterar de olika golfupplevelserna för respektive ö – vilken blir din favorit?

Golfguide – vilken Kanarieö blir din favorit?

Kanarieöarna – så lika men ändå så olika!


Man kan verkligen ställa sig frågan om det är någon större skillnad mellan de olika Kanarieöarna? De borde vara relativt lika men så är inte fallet. Lanzarotes vackra men karga vulkanlandskap går inte att jämföra med grannön Fuerteventuras breda sandstränder. 3 718 meter höga Teide delar in Teneriffa i två olika klimatzoner. Gran Canaria med mängder av hotell och golfbanor går inte heller att jämföra med lilla La Gomeras unika naturreservat och som endast har en golfbana.
Nedan får ni en guide om vad som är unikt både för respektive ö – och golfen.

 

Teneriffa – ön med olika klimatzoner

Vill man i det närmaste vara säker på att undvika regn så ska man åka till Golf Del Sur på södra Teneriffa. Det är få regnmoln som tar sig över 3718meter höga Teide på norra delen av ön. För den som vill vara säker på att spela på en grön och fin golfbana bör man besöka Buenavista Golf på norra Teneriffa där det faller alldeles lagom mycket regn. Teneriffa är den ö som har flest golfhål och konkurrerar med Gran Canaria om att vara den bästa golfön på Kanarieöarna. Det är även här som Abama Golf ligger som utan tvekan är den lyxigaste golfresorten på Kanarieöarna med både en bra golfbana och boende på Ritz Carlton Hotel and Spa.  

Här kan du läsa mer! 

 

 

Fuerteventura – ön med de vackra stränderna

Det är stränderna och surfarna som skiljer Fuerteventura från de andra öarna. Alla Kanarieöar har fina badmöjligheter, men det finns stränder och så finns det Fuerteventura. De allra finaste badstränderna ligger strax norr om Caleta de Fuste och på södra delen av ön. I närheten av Jandia ligger till exempel stranden i Morro Jable som är en fyra kilometer lång underbar sandstrand med turkosskimrande vatten. Denna fantastiska plats har ofta kallats för Europas Hawaii.
För golfaren finns det fyra golfbanor att välja på som alla håller bra kvalitet och är perfekta turistbanor för medelgolfaren. Det är hit man ska åka om man verkligen vill kombinera bad och golf. Kombinationen golf och surfing är inte så vanlig men här samlas stora mängder surfare under vinterhalvåret, så det finns goda möjligheter till en dag på/i havet också.

Upptäck mer om Fuerteventura!

 

 

Lanzarote – arvet från Manrique

Det är sällan som en konstnär haft så stor påverkan på en hel ö som César Manrique har haft. På Lanzarote finns det inga stora, höga hotellkomplex. Här är det istället vitkalkade trevåningshus som får ta plats. Om allt är korrekt så ska dessutom dörrarna vara blåa mot havet och gröna mot land. Lanzarotes unika miljö har exploaterats varsamt, mycket tack vare César Manriques miljöplan.
Golfmässigt finns det två bra golfbanor där Lanzarote Golf har vyerna över havet och Teguise Golf har palmerna. På denna vulkanö är stränderna fina och sanden är ofta finkornig, svart lavasand – lite annorlunda men häftigt. 

Läs mer om golfupplevelser på Lanzarote!

 

 

Gran Canaria – favoriten bland svenskarna

Det var till Gran Canaria som de första charterresenärerna åkte och det är fortfarande den mest populära av alla Kanarieöar. Det är också hit som de flesta svenskar åker för att spela golf under vinterhalvåret. Meloneras Golf är utan tvekan den populäraste golfbanan på Gran Canaria. Den ligger vackert vid havet, inte alls långt från trevliga Costa Meloneras med sina högklassiga hotell och fina stränder. Det finns totalt 7 stycken 18-hålsbanor på Gran Canaria och fem av dessa finns på den södra delen av ön.

Fler golftips från Gran Canaria!

 

 

La Gomera – den lilla golfön

På La Gomera är det inte stränderna som lockar besökarna. Istället är det vandringslederna mitt på ön i det vackra naturreservatet som attraherar turisterna. Till La Gomera kommer man lättast med snabbåt från Teneriffa, vilket gör att ön har färre turister än övriga Kanarieöar och känns i mångt och mycket oexploaterad.
Golfbanan, som är skapad av Donald Steel, ligger vackert utlagd på en slänt ned mot havet. Designen är lite annorlunda då man börjar med hål 1 på banans högsta punkt och avslutar med hål 18 längs ned på slänten mot havet. Detta gör golfbanan behaglig att gå och man slipper en massa hål som går uppför. 

Upptäck golfen på La Gomera!