Sol, bad och golf i världsklass – här har du vinterns solsäkraste golfresemål

Med 22 högklassiga klubbar och hotell är Förenade Arabemiraten en golfdestination att räkna med. Upplev Race to Dubai och andra Europatour-tävlingar direkt på plats, samtidigt som du kan utveckla ditt eget spel på riktiga toppbanor.

Sol, bad och golf i världsklass – här har du vinterns solsäkraste golfresemål

Förenade Arabemiraten har seglat upp som en av våra mer populära vinterdestinationer och är en stark utmanare till klassiska Kanarieöarna att spela golf på. Nu när golfsäsongen här hemma börjar lida mot sitt slut är det många som är sugna på att få in lite golf och sol i vardagen under våra vintermånader. Då är en resa hit ett utomordentligt bra alternativ. Vill du dessutom få möjligheten att titta på golf i världsklass finns det gott om möjligheter då hela tre stycken Europatour tävlingar går av stapeln här nere under perioden november 2018 till januari 2019.

 

Inte bara Dubai

Som fler och fler också upptäcker är det inte bara Dubai som förknippas med golf av hög klass. Totalt har Förenade Arabemiraten drygt 20 golfklubbar. Ett 10-tal av dessa ligger i Dubai medan resterande är utspridda över fyra ytterligare emirat; Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Sharjah och Ajman. Den högst rankade golfbanan är Abu Dhabis Yas Links, som finns med på listan över de 50 bästa banorna i världen. Gemensamt för alla emirat är dock det solsäkra klimatet, den höga servicenivån, bra mat och golfbanor i toppskick

Yas Links i Abu Dhabi är högst rankad av alla golfbanor i Förenade Arabemiraten. Foto: Golf Plaisir

 

Guldkorn utanför Dubai

Trots att en stor andel av golfanläggningarna i Förenade Arabemiraten ligger i Dubai finns det flera fantastiska alternativ i grann-emiraten. 
Här listar vi tre av våra favoriter.

Abu Dhabi - Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club

Al Ain är en oas som kallas för Trädgårdsstaden och som ligger en dryg timme in i landet från både Dubai och Abu Dhabi. Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club är en unik upplevelse, där de första 9 hålen är placerade innanför den enorma hästkapplöpningsbanan. Förutom 18-hålsbanan finns det en utmärkt träningsanläggning med en 9-hålsbana. Allt är givetvis elupplyst, så att du kan utnyttja din heldagsgreenfee.

Anläggningen är dessutom relativt okänd. Om du vill undvika de största turistmassorna är detta därför ett hett tips. Här bor man bäst på det pittoreska, femstjärniga Rotana Al Ain, som ligger inne i staden, 15 minuter från golfbanan. På hotellet kan du njuta av en utmärkt buffé och slappa i det vackra poolområdet

Ressugen? Här kan du läsa mer om Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club. 

 

Al Ain är en dold pärla mitt emellan Abu Dhabi och Dubai. Foto: Golf Plaisir

Abu Dhabi - Westin Abu Dhabi

Det här är ett lyxigare resmål för den kräsne golfaren som vill ha hög kvalitet - till vettiga priser. Det karaktäristiska klubbhuset, utformat som en falk som vakar över både 9:e och 18:e green, har satt Abu Dhabi Golf Club på kartan. Anläggningen erbjuder en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. Vill du testa kvällsgolf är detta ett bra alternativ eftersom denna bana är elupplyst.

Här bor du bäst på Westin Abu Dhabi som ligger granne med klubbhusets mäktiga falk. På hotellet finns gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool. Dessutom har anläggningen utmärkta restauranger. 

Ressugen? Här kan du läsa mer om Westin Abu Dhabi. 

På Westin Abu Dhabi får du både högklassig golf och lyxigt boende. Foto: Golf Plaisir

Ras al Khaimah - Al Hamra

 

Den här destinationen ligger drygt en timme från Dubai och erbjuder en bra kombination av golf och bad. Här finns en fyra mil lång kust längs Persiska viken och närhet till Hajar-bergen. Golf spelar du på Al Hamra Golf Club. Golfbanan har en mycket bra finish och ligger vackert placerad runt en stor lagun. För att skapa Al Hamra flyttades hela 5 miljoner kubikmeter sand!

 

Här bor du på femstjärniga Hilton Al Hamra Beach & Golf Resor som ligger vägg i vägg med klubbhuset perfekt placerat med strand både mot havet och in mot lagunen där golfbanan sträcker sig.   

Ressugen? Här kan du läsa mer om Al Hamra    

Banan i Al Hamra är placerad runt en lagun. Foto: Golf Plaisir

Europatourtävlingar i Förenade Arabemiraten

I mitten av november går den sista och penningstinna Europatourtävlingen DP World Tour Championship och Race-to-Dubai finalen av stapeln. Samtidigt fastställs slutligen också vem som får den prestigefyllda titeln som årets Nr 1 på Europatouren. Race to Dubai – tidigare känd som Order of Merit – spänner över 47 tävlingar i över 30 länder på 4 kontinenter. Poäng ackumuleras baserat på inspelade vinster under säsongen och de 10 bästa spelarna i slutet av säsongen får dela på en bonus på $5.000.000.

I januari är det dags för Abu Dhabi HSBC Championship på Abu Dhabi Golf Club. Det följs upp av Omega Dubai Dessert Classic på klassiska Majlis Course på Emirates Golf Club helgen efter. 

 

Tävling:                                                                                    Datum: 
DP World Tour Championship (Race to Dubai-final)        15-18 November (2018)
Abu Dhabi HSBC Championship                                          18-21 Januari (2019)
Omega Dubai Desert Classic                                                 24-27 Januari (2019)    

 

Boka din golfresa med besök på en Europatour-tävling här: Specialresor