Sveriges bästa golfhotell 2018

Med höga betyg i både golf, boende, mat och aktiviteter knep Hooks Herrgård den prestigefyllda förstaplatsen i Golf Digest för några veckor sedan. Ta en närmare titt på anläggningen och boka en runda redan i år.

Sveriges bästa golfhotell 2018

"Som golfhotell är Hooks Herrgård ett mindre svenskt standardverk" – så löd motiveringen av utmärkelsen i tidningen Golf Digest. Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och drivs sedan 60-talet av Familjen Edberg. Familjen har utvecklat anläggningen och här finns allt kan önska dig  med vacker natur, god mat och dryck, spa & fitness, konferens och såklart golf på två golfbanor.
– För mig personligen ligger nog golfen mig varmast om hjärtat och jag är mer eller mindre uppväxt längs vår äldsta bana, Parkbanan och hela familjen är väl mer eller mindre golftokig. Men på Hooks handlar det i mångt och mycket om att kombinera sitt spelande med det som finns runt omkring. Som vår slogan säger "Ett slags skönare liv", säger Hans Edberg, VD för Hooks Herrgård.

På Hooks Herrgård har golf varit en självklarhet sedan 30–talet, endast en pitch från hotellet ligger första tee till Parkbanan och Skogsbanan. Två natursköna 18–håls banor med mycket gott rykte bland Sveriges golfare.

Parkbanan, är en öppen golfbana, som går utmed Hokasjön. Den började byggas redan 1934 och är därmed en av Sveriges äldsta golfbanor, med sina karakteristiskt små greener och mjukt formade bunkrar.
– Med åren har vi utvecklat och moderniserat banan, bland annat har bunkrarna har blivit mer utmanande. Men annars är det en bana med ett klassiskt snitt, lite snällare kan man säga, säger Hans och fortsätter att berätta om Skogsbanan som är lite trixigare och vackert inramad av den småländska skogen.
– Skogsbanan byggdes 1992 tillsammans med Hooks Golfklubb. Den är mer modern i sin design och precis som namnet antyder är den belägen på tall och mossmark. Den är mer utmanande från tee med större bunkrar och greenområden.

Läs mer om våra golfbanor

Att spela golf är ett sätt att umgås, få motion och koppla av på samma gång. Så det bästa sättet att avnjuta golfen på Hooks Herrgård är i kombination med de andra faciliteterna på anläggningen. Här finns både ett förstklassigt spa med varma och kalla källor, swimmingpool, ett bastulandskap och möjlighet till träning, allt med vy mot Hokasjön. Även restaurangen är såklart värd ett besök eller två.

Läs mer om vårt spa.