Här är sommarens bästa golfresmål

Fina golfrundor hör sommaren till och om du vill ha mer golf för pengarna gör du bäst i att sikta mot Ängelholm och Dormys 1 600 kvadratmeter stora outletbutik.
– Våra priser ligger i snitt 50 procent under ordinarie pris, säger Mikael Waak, butikschef på Dormy Ängelholm.

Här är sommarens bästa golfresmål
Dormy i Ängelholm är en välsorterad outlet med stort produkturval. Foto: Dormy

För den perfekta golfsemestern gör man rätt i att ställa in Ängelholm som slutmål på GPS:en. Med fina golfklubbar några få minuter ifrån stadskärnan har man rolig och varierande golf inom ett bekvämt avstånd. Dessutom finns där Sveriges mest prisvärda golfvaruhus – Dormys outletbutik.

– Vi har många trogna kunder som kommer, inte bara från närområdet, utan även långväga ifrån och som har oss som ett givet besök under sin semester. Under sommarperioden får vi även besök av många utländska turister, främst från våra grannländer, säger Mikael Waak.

Butiken är Dormys enda outlet, vilket innebär att det är enda platsen i Sverige där de riktiga klippen går att hitta. Precis som i alla andra varuhus och på nätet finns där de största varumärkena, så som Garmin, Callaway, Nike och Galvin Green. Skillnaden är att de har ett betydligt lägre pris, då modellerna är något år äldre än det senaste från tillverkarna. 
– Våra priser ligger mellan 25 – 75 procent under ordinarie pris, på kläder har vi alltid minst 50 procent rabatt, berättar Waak. 

LÄS MER: Hitta butiken och öppettider 

 

Dormy i Ängelholm erbjuder samma service och tjänster som övriga varuhus. Foto: Dormy

 

Som besökare kanske man förväntar sig en lagerlokal med kläder och klubbor om vartannat, men så är inte fallet här. Kunderna beskriver en butik med stora ytor, ordning och reda och en miljö som skapar en härlig golfupplevelse och som inspirerar till många klipp. 

Här finns också precis samma kundservice och kunskap som i ett oridnarie Dormy-varuhus. Personalen hjälper till med allt ifrån utprovning av golfklubbor i butikens testavdelning till att du får rätt skor för din fot och kläder som fungerar såväl i högsommarvärmen som under de vackra höstrundorna.

– Kundens upplevelse av vårt varuhus, vår kunskap och vårt bemötande är extra viktigt då vi ser tydligt att det sprider sig bland golfarna om hur bra det är att besöka oss. Vi vill alltid vara det självklara valet nästa gång du behöver något till din favoritsport.

Och det är inte bara golfarna som hittar hit. Till klädavdelningen, som är den mest välbesökta i hela varuhuset, kommer även kunder som inte spelar golf utan som letar bra funktionsplagg till vardagen. För fynd går att göra.

Jag har 5 000 kronor att spendera. Hur gör jag det bäst hos er? 
– Om man tänker brett utifrån en golfares perspektiv skulle det till exempel kunna vara en ny driver, nya skor, nytt regnställ, två par shorts och två stycken pikéer. Det kan du lätt hitta för den budgeten.

 

Utflyktsmålet för hela familjen

Ängelholm betyder inte bara prisvärda produkter för golfentusiasten. För den som vill finns banor av absoluta toppklass i området. Halmstad, som utsågs till Sveriges bästa golfstad av Svensk Golfsläsare 2016, ligger inom 45 minuter ifrån Ängelholm. Andra bra golfdestinationer i närheten av Ängelholm är bland annat Helsingborg, Landskrona, Båstad, Torekov och Malmö.
– Det finns många bra golfbanor i vår omgivning, Ängelholms Golfklubb naturligtvis, men även Åkagårdens GK och Båstad GK är fina och utmanande anläggningar.

Hur tillbringar man bäst en dag som golfare i Ängelholm?
– Man bokar en tidig starttid på Ängelholms Golfklubb och avnjuter en god lunch i restaurangen efter rundan. Efter det åker man till Dormy Outlet i Ängelholm och uppgraderar garderoben eller hittar annan utrustning som behöver bytas ut eller kompletteras för att skapa en ännu bättre golfupplevelse inför nästa runda, säger Mikael Waak. 

LÄS MER: Hitta butiken och öppettider  

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!