Här är golfdestinationen för hela familjen

Med gyllene sandstränder, mysiga småbyar och fantastiska banor är Costa Daurada vid spanska ostkusten ett resmål för hela den golfsugna familjen – året om.

Här är golfdestinationen för hela familjen
Hål 18 på The Hills golfbana som är en del av Lumine Mediterránea Beach & Golf Community

Costa Daurada, som betyder guldkusten, ger skäl för sitt namn. Långa, vidsträckta och gyllene sandstränder ramar tillsammans med kristallklart vatten in denna golfpärla.
Det är totalt 20 småstäder som utgör området Costa Daurada. De flesta är små pittoreska byar som är byggda kring siluetterna och ruinerna av gamla slott eller fästningar och som ger destintionen sin charm. Men det är också golfen som är signifikant för området. Med härliga somrar och milda vintertemperaturer är det inte konstigt att utomhusaktiviteter som golf blivit givna inslag. Lägg därtill fantastiska banor som fått ett välkänt rykte som nått långt, och där flera av dem ritats av internationella designers såsom Robert Trent Jones Jr (Bonmont Golf Club) och Greg Norman som varit delaktig i både Lumine och Costa Dorada.
Lumine Mediterranea Golf & Beach resort, med bara 30 minuter med snabbtåg från Barcelona, är utan tvekan juvelen i regionens golfkrona. Här kan du spela på en fantastisk 45-håls anläggning som är hemmaarena för European Tour Qualifying school. 

 

Sol, bad och promenad längs vackra hamnområden – perfekt för hela familjen.

För stora och små

Vid sidan av möjligheterna till enastående golfspel är Costa Daurada det perfekta resmålet för familjen. Här finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter, kultur, natur och historia och, för den som vill, en miljö som passer utmärkt för lite lugn och ro.      

Imponeras av medeltida kloster, ta en dag på stranden och njut av utsökt medelhavsmat.
En annan populär aktivitet är att besök något av alla de, många gånger hundraåriga, vingårdar som finns. Vinodlingarna är en framträdande symbol för Costa Daurada, och en väldigt vacker sådan.
Passa på att ta en guidad tur, delta på en provning eller koppla det lokala vinet till de gastroniomiska läckerheter som bjuds i området.

Planera också in en dag eller två i pulserande Barcelona som ligger ett stenkast från golfbanorna. Här finns vattenparker och bad för famijens yngsta medlemmar och shopping och trevliga restauranger för de lite äldre. 

Golfbanan The Lakes