Så skräddarsyr du din golfresa till franska Côte d'Azur

Södra Frankrike är minst sagt ett golfparadis med över 65 banor i området.
Med ett pass från Côte d'Azur golf kan du enkelt paketera din helt egna golfresa.

Så skräddarsyr du din golfresa till franska Côte d'Azur
Golf på Barbaroux. Foto: Côte d'Azur Golf

Med över tio procent av Frankrikes totala andel golfbanor har regionen Côte d'Azur en stark golftradition. Det härliga klimatet, med en många soltimmar, ger också utmärkta förutsättningar för en härlig golfsemester. 

För att enkelt kunna nyttja alla de möjligheter som finns i regionen erbjuder Pays de Grasse tillsammans med CRT Côte d'Azur ett pass som inkluderar inte mindre än 20 golfbanor i området, mitt emellan Alpes-Maritimes och Var, från Nice till större Toulon-regionen. Alla banor ligger dock inom en tre timmars radie ifrån varandra. 
Om du köper ett golfpass kan du spara upp till 30 procent på de pris du vanligtvis betalar.
– Med passet hoppas vi kunna ena golfen i Côte d'Azur och göra destinationen till en ambassadör för den franska golfen. Vi vill ta till vara på den tradition som finns här, säger Gilles Rubinstein, marknadschef på Côte d'Azur Golf.

De högklassiga banorna erbjuder allt från bergsmiljöer, landsbygd och närhet till någon av de större städerna i området, vilket också gör det lätt att ta en snabbrunda när lusten faller på. Banornas svårighetsgrad varierar också i takt med terrängen. Här finns allt från öppna, rejäla banor för nybörjaren till ett mer teknisk och ojämnt underlag för den som är rutinerad och söker utmaning. 
Även själva klubbarna varierar från små, lokala till mer genuina till high-end privatklubbar. 

 

 

 

 

 

 

 

Över 65 natursköna banor finns att tillgå på franska rivieran. Foto: Côte d'Azur Golf

After golf

Côte d'Azur är inte bara ett paradis för golfsugna europeer, här finns också möjlighet att roa sig på andra vis. 
– Vi har tagit fram ett kort som man kan kombinera med golfpasset. I kortet ingår rabatter och andra erbjudanden till över 300 partners som vi har knytit oss samman med, säger Gilles Rubinstein.

Här är några av de aktiviteter som du kan gäna dig åt vid sidan av golfen. 

Shopping
Det finns stora möjligheter att spendera både tid och pengar på shopping på franska rivieran. Flertalet av de franska modehusen har flaggskeppsbutiker i både Canne och Nice. Är du istället ute efter snällare prislappar och mer genuina butiker rekommenderas gamla stan i Nice. 

Sport
Tennis, cykling, löpning eller vattensporter. Du kan lätt hålla dig aktiv även utanför golfbanan. 
Rivieran har även flera omkringliggande berg (Mercantour och Prealps 'Azur), så en dag i skidbacken är inte omöjlig under den kallare delen av året. 

Gatronomi
Regionen Côte d'Azur har genom sin vackra natur varit en inspirationskälla till konstnärer. Regionen finns avbildad på flertalet tavlor världen över.
På samma sätt har även matlagare och kockar hittat inspiration här, något som tydligt återspeglats i de restauranger som finns i området. Det franska köket är självklart representerat, men ofta med en tvist. Är du en äkta gourmand bör du passa på att testa en av alla de restauranger med en, eller flera, stjärnor i Guide Michelin. 

 

 

Upplev golf med närheten till medelhavet. Foto: Côte d'Azur Golf

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!