Lista: Här är alla fördelar med all inclusive på golfresan

Lyxiga hotell, bra mat, superbekvämt upplägg – och greenfee hela dagen.
Här tipsar vi om exklusiva all inclusive-upplevelser för golfare, långt bortom slafsiga bufféer och billigt lådvin.

Lista: Här är alla fördelar med all inclusive på golfresan
Foto: Golf Plaisir

Staden Venedig uppfann "all inclusive". Redan på 1300-talet började redarna där att sälja paketresor till Jerusalem för Europas pilgrimer. De fromma turisterna seglades över Medelhavet och fick rundturer i den heliga staden. Sedan dess har det hänt en del. Men än idag är all inclusive är ett bekvämt och mycket prisvärt sätt att fira sin utlandssemester på. Ändå har reseformen ibland oförtjänt dåligt rykte. Det menar Johan Kullenberg, marknadschef, på Golf Plaisir, som har anordnat golfresor i 25 år. 

– Våra resenärer är kräsna och vill ha det där lilla extra på sin semester, det gäller både för dem som bokar vanliga resor och all inclusive. Vi erbjuder inget som vi själva inte tycker är bra. Det innebär att vi alltid har 4- eller 5-stjärniga hotell, hög kvalitet på golf, boende, mat, dryck  och service och sist men inte minst greenfee hela dagen. Att kunna spela 18 hål direkt efter morgonkaffet och sedan, om andan faller på, kunna spela ytterligar en runda efter lunch är verkligen något många gillar, säger Johan Kullenberg.

Sugen på en all inclusive i höst? Här hittar du ett bra utbud av resor.

Han menar att det finns många andra fördelar med all inclusive. En av de främsta är att det är väldigt bekvämt. 

– Du kommer till destinationen och allt är fixat, något som gör att du kan ägna mer tid åt golf och mindre tid åt logistik. Det är ett skönt sätt att få maximal avkoppling på, säger Johan Kullenberg.

Här nedan listar vi bra all inclusive-destinationer för hösten och vintern. 

Härlig värme på Kanarieöarna

På vintern är det Kanarieöarna som gäller för dig som vill spela golf i sol och värme, men samtidigt slippa en tio timmar lång flygresa. Golf Plaisir erbjuder golfresor till samtliga Kanarieöar (utom lilla La Gomera).  Ett bra och prisvärt alternativ här är en vecka på Jandia för 10 995 kronor. Läs mer om Jandia nedan. 

Bli vip-gäst på Jandia (Fuerteventura)

Många 4- och 5-stjärniga hotell har en finare del, en vip-avdelning. I semesterorten Jandia på Fuerteventura ligger Princess Hotel. Där bor du på vip-avdelningen, som kallas för Esencias. Den kan liknas vid ett "hotell i hotellet", med egen reception, eget poolområde, egen chill-out bar och nyrenoverade rum. Där finns också en restaurang som serverar frukost, lunch, middag och fräscha snacks hela dagen. Föredrar du istället de stora bufféerna i huvudmatsalen så finns det även en egen avdelning för Esencias gäster där.    

Golfbanan är helt nyrenoverad och ligger fantastiskt vackert i en dalgång med utsikt både mot bergen och havet. Banan passar alla typer av golfare och sträckningen känns mycket variationsrik då man kan planera och spela ett flertal hål på olika sätt.

Vip-avdelningen utgör endast 120 av hotellets 700 rum, vilket innebär en lugnare och något mer sofistikerad miljö. På Princess Hotel finner du stora poolområden, aktivitetscentren, tennis, gym och wellnessdel. Här finns dessutom restauranger, barer och en stor nattklubb med underhållning varje kväll.

Klicka här – och boka din semester till Jandia redan idag.

Toppklass på Teneriffa (Sandos San Blas)

Sandos San Blas "all-inclusive" håller toppklass. Om det inte vore för golfen så skulle det inte finnas någon anledning att lämna hotellområdet. I den stora bufférestaurangen finns mat från världens hörn, men du hittar också en avdelning med kött, fisk och grillat utifrån eget önskemål. Det finns dessutom en mängd barer där det serveras snacks och drycker av olika slag.

Både hotel och golfbana är 5-stjärniga. Golf del Sur är en av de bästa golfbanorna på Teneriffa, banan har stått värd för Europatourtävlingar vilket borgar för god kvalitet. Banan har 27 hål av varierande karaktär. Här finns även någonting så speciellt som svart lavasand i bunkrarna, vilket känns annorlunda och väldigt exotiskt.

Sandos San Blas är som en semesterby med i princip allt. Vad sägs om en egen sjö där du kan segla, paddla eller bara simma omkring i lugn och ro. Det finns även åtta pooler att välja mellan. I wellnesscentret kan du också prova på olika bastubad och boka sköna behandlingar. 

Klicka här – och boka din semester till Sandos San Blas redan idag.

36 hål underbar parkgolf tvärs över gatan 

I hjärtat av Andalusien ligger paradiset Novo Sancti Petri. Här bor du direkt vid den fem mil långa sandstranden och har 36 hål underbar parkgolf tvärs över gatan. Banorna heter Sea & Pines (Hav och Pinjeträd) – passande namn som stämmer väl överens med det du upplever under golfrundorna. Här kan du njuta av din greenfee hela dagen.

Förutom golfen kan du njuta av hotellets pool och spa. Bufférestaurangen är förhållandevis stor och maten är ett kapitel för sig. Hotellet satsar hårt på att göra buffén till något extra. Det finns mycket gott att välja mellan och maten varieras från dag till dag.

Klicka här – och boka din semester till Novo Sancti Petri redan idag. 

Utmanande spel i Dominikanska Republiken (Playa Dorada)

Gran Ventana Beach Resort är ett 4-stjärnigt hotell i klassiskt karibisk stil.  Här möts du av flera pooler och en silkeslen sandstrand med träd som ger svalkande skugga. Som all inclusive-gäst välkomnas du av flera barer som serverar både de som ligger och lapar sol och de som simmar runt i poolen. I den stora bufférestaurangen finns mycket gott att välja mellan.

Många av gästerna bor i vad man kallar tysta delen av hotellet. Där finns ett eget poolområde utan musik och vattensporter och en liten, mysig poolbar. I långsamt semestertempo tar det cirka 5 minuter att gå till golfbanan. Den erbjuder både rolig, bra och utmanande spel, är lätt att gå runt och har inga stora höjdskillnader. De flesta hålen är separerade av väl utväxta träd som ger en lummig känsla.

Klicka här – och boka din semester till Playa Dorada redan idag. 

Checklista för en "all-inclusive" golfresa

Foto: Istock

En all inclusive-resa ger dig alltid mest för pengarna. Det är också den reseform som ger flest möjligheter till socialt umgänge med andra resenärer. Men vad som ingår och standarden på mat och aktiviteter varierar mellan olika researrangörer och hotell. Vill du ha det där lilla extra ska du satsa på 4- eller 5-stjärniga anläggningar. 

För att inte bli besviken, är ett bra tips innan du bokar att alltid kontrollera vad du faktiskt får. All Inclusive gäller i första hand mat och dryck men utvecklingen går mot att man inkluderar mycket annat i konceptet. Här är en checklista som hjälper dig att veta vad du ska fråga efter när du ska ta reda på vad som ingår eller vilken service som ingår i din all inclusive-resa. 

  • På flyget: Golfbagstransport på flyget, reserverad plats, mat, möjlighet att vänta i loungen, prioriterad incheckning.
  • På plats: Golfvärd, transfer från flygplatsen eller hyrbil.
  • Golfen: Förbokade starttider, heldagsgreenfee, vagn, golfbil, rangebollar, bagförvaring, pro, golfskola.
  • Mat och dryck: frukost, lunch, middag, snacks, dryck till maten, dryck i baren. Vilka restauranger ingår? Är det tillägg för à la carte-restaurangerna? Vilken typ av dryck ingår i baren? Kan jag beställa en 12-årig whiskey utan extra kostnad? Vad finns i minibaren? Det brukar generellt bara finnas läsk, öl och vin. Vilka tider gäller all inclusive på restaurangerna och barerna?
  • Övrigt: Utflykter, underhållning på hotellet, gym, tennis, pool, spa.

Sugen på en all inclusive i höst? Här hittar du ett bra utbud av resor.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!