Golf på oväntade platser – här är höstens bästa temaresor

Golf i kombination med världens lyxigaste tågresa eller besök på italienska vingårdar mellan rundorna.   
Ibland är man sugen på en golfupplevelse utöver det vanliga.
Här listar vi några av höstens bästa temaresor.

Golf på oväntade platser – här är höstens bästa temaresor
Foto: iStock, Golf Plaisir

Vanliga golfresor i all ära. Men då och då längtar vi efter ett riktigt äventyr, där golfen är en del av en större upplevelse. Vi har valt ut fyra favoriter för dig som vill göra en äventyrlig resa höst.

Irland – ett måste i höst

Foto: Out Of Bounds

Bara en flygresa bort ligger det plötsligt där, det vanligtvis svåråtkomliga sydvästra Irland. Med sina enastående linksbanor finns det mycket här att uppleva för svenska golfare. I september anordnar Out Of Bounds två temaresor hit – du kan välja mellan att vara borta tre eller fyra nätter. Under vistelsen bor ni på flera lyxiga hotell och besöker olika 18-hålsbanor.

 • På Dromoland Castle Golf Club kan du njuta av slottet Dromolands omgivningar, med vackra skogsområden och vattendrag. För några år sedan renoverades 18-hålsbanan – och resultatet blev verkligen bra. Med böljade kullar, uråldriga träd och spännande vattenhinder finns här utmaningar för alla golfare. 
 • Även den anrika 125-åriga golfklubben Lahinch Golf Club har koppling till ett slott. Anläggningen är riktig klassiker som håller hög standard. Genom historien har flera banarkitekter varit inblandade i att utforma banorna här, bland andra Martin Hawtree och legendaren Tom Morris.
 • Doonbeg Golf Club ligger vid den irländska kusten och erbjuder en magnifik utsikt över Atlanten. 18-hålsbanan kan stoltsera med den ovanliga kombinationen av fem par 3:or och fem par 5:or. Vindens hastighet och riktning gör att spelarna får varierande utmaningar.
 • Här hittar du hela programmet för resan.

Toscana – en resa fylld med golf och vin

Foto: Out Of Bounds

Att få uppleva Toscana är en dröm för många livsnjutare. Här finns mysiga vingårdar, pittoreska städer, men också trevliga golfbanor som bara måste spelas. Under denna temaresa fylls dagarna av en mängd spännande upplevelser. Här är några av dem: 

 • Självklart är en runda på legendaren Arnold Palmers skapelse Le Pavoniere inplanerat. Golfbanan ligger strax utanför Florens och bjuder på ett varierande spel med många vattenhinder i ett böljade landskap. Efter dagens runda styrs kosan mot en vingård, där det blir provsmakning av olika viner.
 • Vackra Poggio Dei Medici har en mästerskapsbana och ett mysigt klubbhus uppe bland bergen i närheten av Florens. Här finns fem olika utslagsplatser och spännande spel för alla nivåer. Efter en förmiddag på denna prestigefyllda bana står en guidad tur i Florens på schemat.  
 • I hjärtat av Chianti ligger Italiens äldsta golfklubb Ugolino, som har blivit utsedd till en av världens 50 vackraste golfklubbar. Efter en runda här blir det besök på de intilliggande slotten för att smaka goda viner. På schemat finns även en kortare matlagningskurs, där rätten som lagas sedan intas i en härlig miljö.
 • Här hittar du hela programmet för resan.

På äventyr i Australien

Foto: Out Of Bounds

Storstadspuls, prunkande vingårdar, Stora barriärrevet, ett spännande djurliv... Listan kan göras hur låg som helst. 24 dagar fylls av spännande upplevelser – och så blir det en massa golf förstås. Här berättar vi om några punkter på rundresan i Australien.   

 • Melbourne är Australiens kulturella hot-spot. Här får du guidad tur genom en sofistikerad, kosmopolitisk och fashionabel atmosfär. I närheten av staden ligger Woodlands Golf Club, där det blir spel på en utmanande bana med mästerskapskaraktär. Även ett besök i vindistriktet Yarra Valley, öster om Melbourne, är inbokat. Här finns också ett fantastiskt naturreservat där du kan se koalor, kängurur, wombats och dingos på nära håll. 
 • Australiens största privatägda golfbana heter The National Golf Club. Här går rundan genom ett omväxlande kuperat landskap med imponerande vyer över havet. Med sin vidsträckta utsikt blir hål 7 en upplevelse utöver det vanliga.  
 • Längst norrut i Australien ligger kontinentens tropiska delar. Under din vistelse här bor du på badorten Port Douglas, där du kan sola och bada på en milslång sandstrand. Men utgångspunkt från hotellet görs utflykter till Stora Barriärrevet. Men det blir också golf på Palmer Sea Reef Club, där du möts av härligt breda och böljande fairways, 89 bunkrar och stora greener.
 • Här hittar du hela programmet för resan.

Världens lyxigaste tågresa 

Foto: Out Of Bounds

Upplev Sydafrika ombord på Rovos Rail – The Pride of Africa. Tågvagnarna är återskapade i elegant 30-talssstil och turen sägs vara den lyxigaste tågresan som går att göra. Här är några guldkorn från resan:

 • Eftersom detta är en tågresa utöver det vanliga kan du räkna med att njuta i fulla drag, även under färden. Du får ta del av Rovos service och innehåll, vilket innebär härliga frukostar, goda luncher med dryck på golfklubbarna, afternoon tea, tre- eller fyrarättersmiddagar och så klart golfen och utflykter...
 • Under en dag får du lufta klubborna på Durban Country Club. En kombination av frodig kustnära vegetation, sanddyner och fantastisk utsikt över Indiska oceanen kännetecknar den här banan. Dagen därpå byts golfen mot en tidig morgonsafari i Afrikas äldsta safaripark.
 • Efter frukost i Swaziland väntar en spännande runda på vackra Royal Swazi Spa Golf Course. Framåt kvällen glider tåget söderut, för att nästa dag göra ett stopp vid White River Country Club. Det är det riktigt mysigt att spela. Banan ligger belägen bland pittoreska odlingar längs strandbanken av White River.
 • Här hittar du hela programmet för resan.

 

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!