5de4624f40d6e

Nyheter

Pierre Fulke: “Det är inte ofta man får sådana uppdrag”

Den anrika klubben gör en totalrenovering. Pierre Fulke ska se över layouten och han har fått ett annorlunda direktiv.

Text: Tommie Gustavsson • 2016-09-12 Uppdaterad 2016-09-12

Det är snart två år sedan Kristianstads GK i Åhus fick en ny ägartrio. Nu kommer den anrika klubben att få en rejäl ansiktslyftning.

Den Östra banan (Gamla) är stängd sedan någon vecka och totalrenoveras efter Pierre Fulkes nya masterplan.

Dessutom är ett nytt klubbhus, träningscenter och en lodge på gång.

– Vi lade ner en ny bevattningsanläggning på den Östra banan redan förra året. Nu tar vi nästa steg, bygger om bunkrar, tees, greener, vattenhinder och greenområdena. Det är en totalrenovering, säger Carl-Henrik Dahlqvist, vd och en av de tre ägarna till anläggningen.

Pierre Fulke:
Foto: Fojab Arkitekter
Vy från söder.

De två andra ägarna är Janne Bengtsson, affärsman från H&M-imperiet och Klas Arildsson, som har haft flera tunga poster inom Svenskt näringsliv.

– Vi räknar med att öppna banan igen till våren, säger Carl-Henrik, som faktiskt gav uppdraget till Pierre Fulke med direktiv om att banan skulle bli ännu mer utmanande.

– Det är inte ofta man får sådana uppdrag. De flesta vill göra sina banor lättare. Men Kristianstad har en ambition att skapa en bana som är svårare för duktiga spelare med ändå spelbar och rolig för golfare med lite högre handicap, säger Pierre Fulke.

– I grund och botten blir det samma bana. Men vi flyttar vissa hinder, bygger om alla bunkrar, tees, greenområden samt en del greener. Här finns ju enorma möjligheter och underlaget är bästa tänkbara.

De nya ägarna jobbar inte bara med banorna.

Ett nytt klubbhus, träningscenter med tre svingstudios är på gång och även den första lodgen.

– Vi väljer inte att kalla det för hotell, utan lodge. Det kommer att ligga bakom 15:e hålet med 12 trevliga rum och en gemensam yta för umgänge, fortsätter Carl-Henrik Dahlqvist. I framtiden har vi möjlighet att bygga ytterligare rum om behovet finns.

Pierre Fulke:
Foto: Fojab Arkitekter
Vy från öster.

Det nya klubbhuset kommer att ligga där nuvarande byggnader ligger.

– Det kommer att bli ändamålsenligt, med allt som behövs, från restaurang till rejäla omklädningsrum. Jag tror ingen kommer att sakna de gamla byggnaderna.

Inom kort hoppas Carl-Henrik och de andra ägarna att man kan börja bygga såväl klubbhus, träningscenter som lodge.

Hur mycket kostar den här satsningen?

– Vi har bestämt att inte prata om några summor. Man vet ju ändå inte vad det blir i slutändan, men det är klart att vi satsar mycket pengar på det här projektet.

– På sikt ser vi det här som en bra affär. Men inte de närmsta åren. Då måste vi investera en hel del, säger Carl-Henrik Dahlqvist, som liksom övriga ägare sporrats av att banorna fått mycket beröm i sommar.

Inte minst av proffs och amatörer i den stora Pro-Am-tävlingen, som ingår i Nordea Tour.

Klassiker som alltid levererar


Text: Tommie Gustavsson • 2016-09-12
NyheterKristianstads GKNyheter
Scroll to Top