U.S. Open – Round One

Nyheter

McIlroys föräldrahem svämmas över av utrustning efter Nikes besked

Nike ska sluta tillverka golfutrustning och fokusera på kläder och skor. Det har gjort att flera Nike-spelare kommer byta klubbtillverkare. En av de spelarna är Rory McIlroy, vars föräldrahem nu bombarderats av prylar.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-25 Uppdaterad 2016-08-25

Tidigare i augusti meddelade Nike att företaget slutar göra golfutrustning och istället kommer lägga allt krut på kläder och skor.

Det har gjort att flera golfprofiler som använder deras utrustning kommer att behöva se sig om efter en ny klubbtillverkare. En av de Nike-spelare som de flesta är intresserade av att värva till sitt stall är Rory McIlroy.

Forne världsettan har nu berättat om hur de olika klubbtillverkarna försökt få honom att välja dem.

– Tydligen har mina föräldrars hus blivit översvämmat med golfutrustning från olika tillverkare. Det är inget jag frågat efter, men prylarna har kommit dit, sa Rory McIlroy inför veckans tävling.

Någon ny klubbtillverkare har nordirländaren inte valt ännu.

Innan han 2013 började spela med Nike-klubbor var han sponsrad av Titleist och till den här veckan har han satt en Scotty Cameron-putter i bagen.

Samtidigt har han lagrat Nike-bollar som ska räcka i tre år för att inte förändringen ska bli för drastisk när han väl kommer att göra ett byte.

– Jag är väldigt nöjd med den utrustning jag har just nu och tror inte att det är rätt tillfälle för mig att byta bort det jag känner mig bekväm med.

– Jag tror inte att jag skriver ett kontrakt med en ny klubbtillverkare nästa år. Jag har hellre ett år där jag kan spela med det jag är bekväm med och om det dyker upp någon annan klubba som jag verkligen gillar kommer jag försöka skriva på ett kontrakt med den tillverkaren.

Under presskonferensen pratade också Rory McIlroy om OS-golfen. Tidigare i år var han tydlig med att han inte var intresserad av att delta i tävlingen. Något han så här i efterhand ångrar.

– Det är kul att bli motbevisad. Jag trodde att golfen skulle bli lite glömd. Tävlingen spelades en bit ifrån själva OS-byn och jag tänkte att den skulle försvinna i och med alla andra sporter, sa nordirländaren.

– Men så var inte fallet. Att se publikne och hur det blev gjorde att jag blev motbevisad.

Nike slutar tillverka golfklubbor


Text: Jesper Johansson • 2016-08-25
NyheterEuropean TourNikePGA TourRory McIlroyTournyttUtrustning
Scroll to Top