Här är Golfsveriges bästa campingplatser
Björklidens Camping som ligger granne med banan finns med på SCR:s topplista. Foto: SCR

Här är Golfsveriges bästa campingplatser

Funderar du på att ta husbilen/husvagnen till banan? Här är de bästa anläggningarna för campinggolfaren.

Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR) har presenterat nya siffror angående campingen i landet. Statistiken visar att de svenska campingplatserna hade 15 miljoner gästnätter under fjolåret.

Det är en rekordsiffra och under de två senaste åren har antalet gästnätter ökat med en miljon.

Juli är den mest intensiva campingmånaden och 2014 noterades 6,2 miljoner gästnätter.

- Campingplatserna är Sveriges största semesterboende under sommaren och i juli stod de för mer än hälften av den totala ökningen inom allt kommersiellt boende i landet, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping, i ett pressmeddelande.

Det finns många golfare som föredrar att ta husbilen/husvagnen till banan, parkera vid klubbens uppställningsplats och slå läger vid anläggningen.

Inför säsongen 2015 har SCR även tagit fram en topplista för campingplatser vid golfbanor.
Så här ser den listan ut från nord till syd:

BJÖRKLIDEN
Utsikten över Lapporten och den övriga fjällvärlden är fantastisk.
Under högsäsong är banan öppen dygnet runt och ger möjlighet att spela golf under midnattssolen.

Helårsöppna Björklidens Camping ligger alldeles intill golfbanan och centralt i Björkliden. Vintertid erbjuds skidåkning för alla kategorier av åkare, hundspann, norrskensturer och guidade skoterturer och sommartid är omgivningarna idealiska för fjällvandringar, golf och fiske.

Björklidens Camping har 100 campingtomter och 83 stugor, många med utsikt över Torne Träsk och Lapporten.
 

DEGERFORS
Degerfors golfbana är en lätt kuperad seaside/parkbana i en fantastisk herrgårdsmiljö, vackert belägen intill sjön Möckeln.

Intill golfbanan ligger Degernäs Camping där du kan välja att ställa upp din husvagn eller husbil bara några meter från strandkanten, eller bo i stugor bara några hundra meter från golfbanans klubbhus. När du inte spelar golf, kan du njuta av den härliga naturen med fina fiskevatten, paddlingsmöjligheter eller en romantisk promenad på vackra strövstigar längs vattnet.

Degernäs Camping har 80 campingtomter och 31 stugor och erbjuder golfpaket med boende och greenfee.


ISABERG
Isaberg rankades 2013 som en av Sveriges bästa banor av Golf Digest. De två banorna, Östra och Västra banan, har park- och skogskaraktär och ligger vackert utmed Hammarsjön och ån Nissan. Här får du fina naturupplevelser med vackra vyer.

Bara två kilometer från banan ligger Isaberg Mountain Resort med en uppsjö av aktiviteter att välja bland - MTB-leder, kanotuthyrning, höghöjdsbana, vandringsleder, badplats, äventyrslekplats och en egen älgpark.
Anläggningen är helårsöppen och under vinterhalvåret erbjuder man skidåkning för alla typer av åkare, både utför och på längden.

Isaberg Mountain Resort har 72 campingtomter och 72 stugor och erbjuder golfpaket med boende, måltider och greenfee. Även spel på andra golfbanor i närheten är möjligt.


Bild 1118398
Foto: SCR
Kronocamping Saxnäs/Öland ligger på promenadavstånd från golfbanan.


SAXNÄS
Öland är ett paradis för golfaren och öns sju anläggningar bjuder på stor variation, alltifrån lummiga parkbanor till utmanande linksbanor.

Saxnäs är en vacker park- och skogsbana belägen intill Kalmarsund med en härlig utsikt mot Ölandsbron. Golfbanan är dessutom konstruerad för åretruntspel vilket innebär att golfsäsongen börjar tidigt på Saxnäs.

Golfbanan är belägen inom bekvämt promenadavstånd från Kronocamping Saxnäs/Öland, direkt via hål 1. Sommartid sjuder campingplatsen av aktiviteter som fotbollsgolf, beachvolley, restauranger, danskvällar och sköna bad både i havet och i det stora poolområdet Sydpolen. Under vår och höst kan man njuta av lugnet och naturen med vackra solnedgångar. Ölands Skördefest i september är också en höjdpunkt.

Kronocamping Saxnäs/Öland erbjuder generösa golfpaket (inkl. greenfee), med rabatterat boende i stugor för självhushåll eller camping.
Anläggningen har 530 campingtomter och 40 stugor.

Bild 1118400
Foto: SCR
Alldeles intill Borstahusens camping finns Landskronas 36-hålsanläggning.  


LANDSKRONA
Med vacker utsikt över Öresund och Ven, spelar du golf i Landskrona. Med det milda klimatet i denna del av landet är golfsäsongen extra lång. Den börjar tidigt på året och slutar sent.

Med två banor, Erikstorp och Hildesborg, alldeles intill och inom en timmes bilfärd mer än 70 olika banor att välja mellan, är Mötesplats Borstahusen en given utgångspunkt för ditt golfspel i Skåne. Och är du intresserad av golfens historia finns dessutom Svenska Golfmuseet på Landskrona GK.

Campingområdet på Mötesplats Borstahusen är alldeles nytt, invigt i april 2015 med nya moderna servicehus och 183 campingtomter. De 63 stugorna i semesterbyn har alla bra standard och ligger bara några steg från golfbanan. Efter dagens golfrunda kan du slappna av i det nya SPA:et med havsutsikt eller ta en båttur till Ven och sen njuta av en god middag på Erikstorps Kungsgård, som drivs av den välrenommerade Daniel Berlin, alldeles i anslutning till Mötesplats Borstahusen.

Mötesplats Borstahusen, som samarbetar med ett flertal golfklubbar i närområdet, skräddarsyr ditt golfpaket med boende och golfspel.


Svensk Golf har tidigare provat på livet som campande golfare.
Vad vi tycker om det kan du läsa här