Golf do Montado väntar på gästerna i Superstart nästa år. Foto: Montado Resort

Leva

Träna närspel med ”Hempa” i Portugal

Om du tränar på att putta med rytm i vinter är du väl förberedd när slagen ska sänkas nästa år. Extrahjälp finns under Superstartveckan i Portugal.

Text: Sylvia Luther • 2014-11-14 Uppdaterad 2014-11-14

Mer om Superstart här

Vill du åka på Superstart 2015? Läs mer och boka direkt på Golf Plaisirs hemsida – klicka här.

I slutet av februari 2015 sätter sig Henrik “Hempa” Lundqvist på flyget till Lissabon som en av fyra tränare i Svensk Golf Superstart. Pron från Gävle har lärt många elever att spela genom åren och har haft internationella uppdrag på landslagsnivå. Under veckan kommer han att fokusera på spelet med wedgarna och även lära ut putteknik och AimPoint, den nya heta metoden för att läsa greener.

– Programmet är inte riktigt spikat men jag tänker jobba med fartövningar och greenläsning i puttningen. Och i närspelet bättre bollträff vid olika slag runt greenen, säger Lundqvist.

Hur kan man förbereda sig innan man åker ner?

– Träna gärna på grunder i närspelet och en konsekvent rytm i puttningen. Det är bra saker att ta med sig på Superstart 2015.

Den ena träningsveckan är redan slutsåld men till veckan 28 februari – 7 mars finns fortfarande platser kvar till Golf do Montado. Upplägget är fem dagar träning halva dagen och spel på den andra. För den som vill ges även möjlighet till ytterligare en fullmatad träningsdag.

Förutom de fyra instruktörerna från Svensk Golfs Golfskolan kommer tränare från Swedish Golf Team att lära ut knepen från sina respektive specialområden.


Text: Sylvia Luther • 2014-11-14
LevaNyheter
Scroll to Top