La Sella är en resort som kommer att passa den kulinariska golfaren Foto: Golf Plaisir

Leva

Citypuls ny restrend

När Golf Plaisir presenterar höstens hetaste nyheter kan man se en viss trend. Banorna ligger i anslutning till städer som erbjuder bra restauranger och barer

Text: CM Hellsten • 2014-05-21 Uppdaterad 2014-05-21

Precis när sommaren verkar ha gjort sitt intåg på allvar i Sverige och golfsuget är som allra störst börjar det faktiskt bli tid att planera för den mörkare, kallare och snöigare period som kommer framåt hösten och vintern.
Då passar Golf Plaisir på att presentera sitt senaste program.
– Tanken med valet av nya destinationer är att vi hela tiden söker den perfekta mixen av golfresmål. Vi vill kunna erbjuda en blandning där alla ska kunna hitta något som passar just dem. I år har vi sökt golfresmål som ligger i anslutning till orter/städer där man har ett brett utbud av restauranger och barer, säger marknadschefen Johan Kullenberg.

Kan du ge några exempel?
– 27-hålaren La Quinta utanför Puerto Banus på Costa del Sol och Quinta da Marinha, med en Robert Trent Jones Sr-bana utanför dörren, i Lissabonförorten Cascais är i det närmaste perfekta då de båda verkligen har närheten till strandpromenaden och ett rikligt nöjesliv. Ryder Cup-kaptenen José Maria Olazábals skapelse La Sella ligger vackert inbäddad i naturreservatet Montgó mellan Alicante och Valencia. I den närbelägna kuststaden Denia finns det gott om restauranger och finsmakare lär inte bli missnöjda. Faktum är att Denia kan jämföra sig med Valencia när det gäller restauranger med Michelinstjärnor, säger Johan Kullenberg.

Golf Plaisir har även återupptagit Il Picciolo på Sicilien. Det har funnits en stor efterfrågan på destinationen som valdes bort eftersom det var allt för krångligt att flyga till den italienska medelhavsön. Nu finns dock en direktförbindelse från Sverige.

När det gäller long stay har företaget elva resmål – Almerimar, El Rompido, Troia och Fuerteventura har fått sällskap av El Plantio, La Duquesa, Hassienda de Alamo i Spanien, Praia D’El Rey utanför Lissabon, Capital Coast på Cypern samt thailändska Hua Hin.

För mer info: www.golfplaisir.se

Bild 1131136
FOTO: GOLF PLAISIR
Efter ronden på Quinta da Marinha kan du uppleva nöjeslivet i Cascais. 


Text: CM Hellsten • 2014-05-21
LevaNyheter
Scroll to Top