Araslöv är en av klubbarna i södra Sverige som har öppet för golfsugna från nordligare breddgrader.

Leva

Södra Sverige lockar med golf på höstlovet

Samtidigt som snön lägger sig över de norra delarna av landet spelas det golf för fullt i södra Sverige. Höstlovet närmar sig och de flesta banor håller öppet. Med sommargreener och hög kvalitet, dessutom.- Båda våra banor har hållit hög klass och gör det fortfarande. Vi kommer att ha öppet under höstlovet, säger Gustaf Hagen, klubbchef i Araslövs GK, utanför Kristianstad.

Text: Tommie Gustavsson • 2013-10-21 Uppdaterad 2013-10-21

Flera paket att välja mellan

ARASLÖV erbjuder golfpaket med boende på golfhotellet på banan. Det finns veckopaket och weekend. För mer info om bokningar och priser gå till anläggningens hemsida.

BARSEBÄCK erbjuder boende och golfpaket på Barsebäck Resort Hotell, som ligger intill banan. Du hittar priser och info om bokning på anläggningens hemsida.

HALMSTAD GK har inget hotell i anslutning till golfbanan. Däremot ligger bland annat Hotell Tylösand ett stenkast från golfanläggningen. Här hittar du priser och bokning via Hotell Tylösand. Ett annat alternativ är First Hotel Mårtensson inne i Halmstad centrum. Hotellet erbjuder en rad golfpaket till flera olika banor runt omkring stan.

PGA OF SWEDEN NATIONAL har öppet för spel även under höstlovet. För boende och mer information kan du besöka deras hemsida.

Den som vill tillbringa höstlovet på näset, som Ljunghusen, Falsterbo och Flommen har en rad olika golfboenden att välja mellan. Hotell Gässlingen erbjuder golfpaket, Hotell Norregård likaså. Dessutom finns en rad hotell inne i Malmö som samarbetar om erbjudanden med klubbarna ute på Näset.

Trots att våren var sen och många klubbar tvingades vänta ovanligt länge innan man kunde öppna för säsongen verkar det som man hämtat igen, i alla fall en del av tappet.

– Vi har haft ett bra år och har fortfarande båda banorna öppna, säger Per Lindroth, klubbchef i Barsebäck. Om det går som planerat stänger vi Masters-banan i mitten på november, medan Donald Steel kommer att vara öppen för spel så länge vädret tillåter.

– Trots att det var en sen start i våras har vi haft ett bra år och kan glädjas åt en ökning både när det gäller greenfee och företagsgolf. Fortfarande är det mycket spel på helgerna.

Däremot är det inte någon större rusch när det gäller bokningar av hotellpaket under höstlovet. Det bekräftar flera golfanläggningar som också erbjuder boende.

Men, som sagt, banorna är fina och många klubbar erbjuder också reducerad greenfee så här mot slutet av säsongen.

Exempelvis har PGA National sänkt avgiften med 300 kronor för spel på Links Course som man hoppas kunna ha öppen hela året. Lakes är däremot stängd och prepareras till nästa års Nordea Masters.

Halmstad GK har också båda sina banor öppna:

– En bit in i november stänger vi nog den Norra banan, medan den södra kommer att vara öppen så länge som möjligt, säger klubbchefen Christian Jakobsson.

– Vi har inte riktigt tagit igen det tapp vi hade i våras. Men det är inte avgörande för oss. Vi är ju en medlemsklubb och vårt syfte är inte att sälja greenfee i första hand.

Ljunghusens GK har som vanligt haft ett år utan större dramatik.

– Banan är i utmärkt skick och ligger bara och väntar på spelare. Just nu har vi mest spel på helgerna. Folk har ju annat för sig på vardagarna, jobb och skola till exempel, säger klubbchefen Stig Persson.

– Men på höstlovet brukar våra juniorer vara flitiga.

Så sammanfattningsvis kan man nog konstatera att den fina sommaren och hösten, i alla fall delvis, kompenserat den kalla och sena våren. Och som sagt, än är inte säsongen slut.


Text: Tommie Gustavsson • 2013-10-21
LevaNyheter
Scroll to Top